Com són les estades esportives

16.05.2016 | 04:00
Com són les estades esportives
Com són les estades esportives

Les estades o colònies esportives són activitats educatives especialitzades que es fan fora
del lloc de residència dels assistents durant diversos dies. En aquest cas, es dedica una bona part del temps a fer una activitat esportiva d’iniciació o d’aprenentatge.
Pel que fa a l’allotjament, aquest es porta a terme en instal·lacions juvenils autoritzades o en altres tipus d’instal·lació també autoritzada per oferir allotjament. La Generalitat de Catalunya remarca que totes elles disposen d’espais per a les activitats quotidianes, com ara menjar, cuinar, dormir o rentar-se, i de sales i d’espais i instal·lacions exteriors per realitzar-hi les activitats programades. En algunes ocasions, aquestes es fan en poliesportius municipals o clubs esportius.
Una altra opció dintre de les propostes que fan les diverses institucions i entitats per tal que els nens i joves passin un bon estiu són les rutes.

Austeritat i esport
Es tracta d’activitats educatives dirigides principalment a adolescents i joves, que es realitzen durant diversos dies seguint un itinerari d’interès a peu, amb bicicleta, a cavall, amb carro o qualsevol altre mitjà de transport. Així, cada dia es pot dormir en un lloc diferent. L’allotjament es pot fer a l’aire lliure, a sota de qualsevol tipus d’aixopluc, dins d’una tenda de campanya, en una instal·lació juvenil o qualsevol altre edifici o instal·lació en funció del tipus de ruta i del lloc on es vol pernoctar. El seu caràcter auster i d’esforç fa que les rutes es converteixin en una bona oportunitat educativa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook