GentDT/Salut&Bellesa

Cel·lulitis: un problema no només estètic

08.05.2016 | 04:00
La cel·lulitis provoca una alteració dels teixits i fa que les cèl·lules acumulin més greix del que eliminan.
La cel·lulitis provoca una alteració dels teixits i fa que les cèl·lules acumulin més greix del que eliminan.

Les dietes, l´edat, els canvis de pes, la mala alimentació o la vida sedentària amb una falta d´exercici són alguns dels principals enemics de la fermesa corporal. Precisament, la flaccidesa i els centímetres de més són les grans preocupacions de moltes dones que, quan comença el bon temps, volem millorar la seva figura per als dies de platja i sol.
Per plantar cara a la cel·lulitis i la temuda "pell de taronja" avui dia existeixen tractaments estètics que ofereixen molts bons resultats. Amb tot, aconseguir un ventre pla i unes cames fermes i tonificades no és possible d´un dia per un altre. Cal constància, esforç i una rutina de cures específiques.
Avui dia la "pell de taronja" afecta el 90% de les dones i també alguns homes, independentment de si tenen sobrepès o no. La cel·lulitis apareix com a resultat d´una alteració del teixit conjuntiu, del sistema circulatori i limfàtic. En determinades zones del cos hi ha un excés d´aigua, greix i toxines localitzades.
Entre les diferents causes podem trobar desequilibris hormonals, insuficiència circulatòria; mala oxigenació, factors hereditaris; sedentarisme; tabac i alcohol; estrès i insomni. Fins i tot pot afectar l´ús continuat de roba ajustada, perquè dificulta la circulació sanguínia. A mesura que passen els anys, la capacitat de regeneració del col·lagen disminueix, però també hi ha altres factors que fan perdre l´elasticitat del teixit conjuntiu.

Com combatre-la?
La cel·lulitis és un procés que evoluciona en cada persona de forma diferent. Per eliminar-la són aconsellables els tractaments corporals com la mesoteràpia, que és realment efectiva si es combina amb exercici. La cavitació amb ultrasons de baixa freqüència també té un efecte reafirmant.
Per prevenir o reduir la seva evolució és important establir una rutina diària d´exercicis i tenir cura de la dieta amb verdures, peix blanc i cítrics i aliments que ens ajudin a eliminar toxines. 

Ones de xoc
Una de les solucions ideals que aporta l´estètica professional per afrontar el problema de la cel·lulitis i de les imperfeccions cutànies és el tractament amb ones de xoc. Aquesta teràpia aconsegueix més fermesa, millora l´elasticitat cutània, tonifica la musculatura i, el més important, elimina la "pell de taronja".

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook