Pinya dietètica i rica minerals

06.05.2016 | 14:00
Pinya dietètica i rica minerals
Pinya dietètica i rica minerals

És una de les fruites que sempre apareixen a les dietes de l´operació biquini perquè és rica en aigua, en fibra dietètica i poc calòrica: 200 grams només aporten 100 kcal, a diferència d´un iogurt grec (170 kcal) o un pastís de xocolata (350 kcal). La pinya conté més fibra que la síndria, el meló, el raïm o la mandarina i menys que els kiwis, les figues i els gerds.
És saciant i controla la gana. Millora el trànsit intestinal i pot afegir-se a una pauta alimentària per baixar els nivells de colesterol en sang. No obstant això, té menys vitamina "C" que els cítrics i menys provitamina "A" que les papaies i el mango.
Hidrats d´absorció lenta
A l´estiu és molt refrescant i es pot menjar com a broqueta de fruites (daus de diferents varietats), carpaccio (com a postres o entrants) o amb pernil com a primer plat. Però també es pot cuinar en amanida, batuts i salses per acompanyar carns i pastes.
El fet que sigui un ingredient principal fa que aporti a l´organisme hidrats de carboni d´absorció lenta per donar energia durant més temps.
Ara bé, no hem d´oblidar que també és rica en minerals com ferro, magnesi, iode, zinc i potassi. Aquest últim es troba a la polpa i el suc. És important per a l´activitat neuronal i ajuda a controlar l´absorció del calci. Pel que fa al manganès, que també conté, ajuda a la producció de col·lagen, que és una proteïna resistent que ajuda a construir els teixits connectius com els ossos, la pell i els cartílags. La pinya està indicada per a les persones anèmiques, perquè afavoreix l´absorció del ferro; per a les que tenen cel·lulitis o sobrepès, perquè ajuda a eliminar i cremar greixos, i per a les que necessiten un plus d´energia. El fet que sigui una fruita diürètica ajuda a expulsar els líquids que retenim a l´organisme i a eliminar toxines.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook