Programes per a majors de 50 i 55 anys a la UAB i la UPC

01.05.2016 | 04:00
Promoció d´alumnes de "Ciència, tecnologia i societat" de la UPC
Promoció d´alumnes de "Ciència, tecnologia i societat" de la UPC

Complir 50 anys canvia la perspectiva personal, familiar i laboral. Hi ha que comença a rumiar què farà els propers anys i, en aquest pla vital, els estudis encara tenen cabuda.
L’any 2000, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va obrir les portes a tota la població, sense límits d’edats, amb el programa “Universitat a l’Abast”, que ja arribat a la seva setzena edició. Va nèixer com una proposta d’integració social i de desenvolupament personal de les persones grans, per tal de donar resposta als seus interessos i inquietuds intel•lectuals.
El programa “Aprenent al Campus” fa possible que persones de més de 50 anys accedeixin a ensenyaments impartits a les facultats i escoles de la UAB i convisquin amb joves universitaris.
Tanmateix, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ofereix des del 2008 i els majors de 55 anys una oportunitat per ampliar coneixements, concretada en els estudis de “Ciència, tecnologia i societat”, que té una durada de tres anys. Fins ara s’han graduat 142 estudiants i han cursat estudis complets o alguna de les assignatures 500 alumnes majors de 55 anys.
Per obtenir el diploma universitari cal superar tres cursos de 18 assisgnatures relacionades amb diferents àrees de coneixement. La cinquena promoció es va graduar el juliol, amb un total de 14 alumnes.
universitat.abast@ uab.cat
gentgranterrassa@ct.upc.edu

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook