Ariadna Jiménez Puértolas: "Penses en altres coses que no són els fills, la feina i la família"

01.05.2016 | 04:00
Ariadna Jiménez Puértolas és mestra a l´escola Pau Vila, de Terrassa.
Ariadna Jiménez Puértolas és mestra a l´escola Pau Vila, de Terrassa.

Ariadna Jiménez Puértolas és mestra a l’escola Pau Vila, de Terrassa. És una jove amb empenta que té 33 anys, està casada i es mare de dos nens de 5 i 2 anys, respectivament.
Fa una doble jornada que compagina amb els estudis per obtenir el nivell C-2 de català, que cursa amb l’objectiu de millorar el seu currículum professional. “Feia temps que ho tenia pendent i, com que el menut de la casa ja no depenia tan de mi, vaig decidir començar el curs, que es va iniciar el setembre i que finalitzarà el maig.”
Aquest és el primer cop que, des què tens els nens, estudia i treballa. “El 2008 vaig preparar oposicions, no tenia fills, però sí parella.”
Tornar agafar els llibres no li ha representat un esforç afegit. “M’agrada molt estudiar perquè em sento realitzada. La veritat és que en tenia moltes ganes.”
Ara bé, el context familiar i laboral fa que sigui complicat reservar-se unes estones al dia per fer recordatori de les classes a les quals assisteix cada dilluns i dimecres al Vapor Universitari, seu del Consorci de Normalització Lingüística (CNL).
L’actitud com a estudiant tampoc és la mateixa. “Mentalment estàs més preparada que quan ets adolescent perquè saps el que vols. Per tant, si decideixes estudiar, t’impliques al màxim.”
Com a contrapartida, hi ha el temps de dedicació. “Tens més responsabilitats i és difícil dedicar-li el temps que t’agradaria. En certs moments és força complicat perquè haig de deixar el que estic fent per atendre els nens. Per això acostumo a repassar els vespres, tot i estar cansada. La veritat és que és complicat perquè no rendeixes igual que en altres hores del dia.”
No obstant això anima que les mares agafin els llibres. “Serveix per esvair-te i pensar en altres coses que no siguin els fills, la feina i la família.”

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook