GentDT/Comerç

Sis empreses de Terrassa a la fira Alimentaria

25.04.2016 | 04:00
Sis empreses de Terrassa a la fira Alimentaria
Sis empreses de Terrassa a la fira Alimentaria

La fira Alimentaria tornarà a ser el centre de negocis internacional per a tots els professionals de la indústria de l’alimentació, begudes i gastronomia. L’esdeveniment, té lloc des d'avui, 25, al 28 d’abril, i seguirà potenciant la innovació i l’especialització sectorial com a clau de l’èxit. Sense deixar d’apostar per una atractiva renovació d’alguns dels seus salons i continguts.
Fins a sis empreses terrassenques i 35 de tota la comarca del Vallès Occidental participaran a la 21a edició amb un estand propi a la fira. Sempre i quan no hi hagi canvis d’última hora. Així, Casanovas Selecció, Delpey-rat Ibérica, Distribuciones del Jamón Cerezo, Electronics Thechnologies Plastics, Iprel Concept Food i Soluciali seran les companyies egarenques presents en el 40è aniversari d’aquest certamen internacionalment conegut.

Obrint portes a la innovació
Alimentaria 2016 reestructura la seva oferta en base a nous eixos i tendències de consum per incrementar les opcions de participació de les empreses expositores i multiplicar les oportunitats de negoci.
Així, els programes d’internacionalització i les activitats relacionades amb la innovació tornaran a tenir lloc a The Alimentaria Hub, que incorpora com a novetat una àrea d’assessoria per a aquelles empreses que vulguin començar a exportar. Altres continguts d’aquesta gran àrea d’innovació i internacionalització seran les exposicions Innoval i Best Pack, les trobades de negocis Food & Drink Business Meetings i de R + D + I de FIAB, el Cafè amb Experts d’ICEX, el Congrés Internacional de la Dieta Mediterrània, el Congrés de Creació de Valor Compartit, l’espai Food Factory per a start ups i Business Angels i la trobada de blocaires, entre d’altres.
En el marc del saló Restaurama, The Alimentaria Experience, la gran àrea de tendències gastronòmiques d’Alimentaria, afronta la seva segona edició potenciant activitats de gran acceptació com els tallers i aules gastronòmiques, on participen primeres figures de la cuina internacional, les estacions de showcooking, la llibreria gastronòmica i la gran final del Concurs Cuiner de l’Any.
Aquest espai interactiu de creació incorpora noves seccions dedicades al turisme gastronòmic; fleca, pastisseria i gelateria; cocteleria; snacking, i l’última tendència en gastronomia a peu de carrer. Enguany aquesta fira biennal compleix quatre dècades, durant les quals ha contribuït a impulsar els canvis més significatius que ha viscut tant la indústria alimentària com la manera d’alimentar-nos.
 
Una fira, tota l’oferta
Alimentaria estarà conformada per sis pavellons, tots destinats al camp de l’alimentació però amb diferents ofertes i productes Així, s’hi podrà trobar una àmplia oferta de productes alimentaris i salons, que van des del Pavelló de les Autonomies fins a l’Intervin, l’Interpesca o l’Intercarn. D’altra banda també hi haurà zones especialitzades, com les d’alimentació ecològica, de productes gurmet, de menjar sense gluten, de làctics, d’snacks i dolços o d’artesans i elaboradors alimentaris.
més que exposar
D’altra banda, hi haurà diverses activitats i nous espais per celebrar els 40 anys d’aquesta fira. Així, els empresaris podran fer negocis i contactes al The Alimentaria Hub, un espai d’innovació i tendències on se succeeixen llançaments, congressos, cafès, reunions empresarials i fins i tot una àrea de consultoria en exportació. D’altra banda, l’Alimentaria Experience acollirà xous gastronòmics amb estrelles Michelin, la gran final del Concurs de Cuiner de l’Any i nous espais d’Enogastronomia, còctels i Food Trucks. A banda també hi haurà el Vinorum Think, per reflexionar i divulgar el vi espanyol, i una barra d’olis d’oliva gurmet i el nou espai Halal Supermarket.

Més de 80.000 m2 quadrats d’aliments
Intercarn.
Un dels motors de la fira, abasta els carnis tradicionals i els més innovadors incorporant         els productes més saludables, frescos i naturals.
Intervin. Al voltant de 800 empreses presentaran una àmplia oferta de vins negres, blancs, rosats, caves, escumosos i begudes espirituoses.
Interlact. És l’aparador que reflecteix la puixança d’un sector que uneix tradició amb avenços tecnològics. Una ocasió única per conèixer els lactis que vénen.Compartir en Twitter
Compartir en Facebook