DossierDT

Els locals del centre guanyen valor

26.04.2016 | 04:21
Les operacions de lloguer dels locals comercials del Centre tenen unes bones perspectives.
Les operacions de lloguer dels locals comercials del Centre tenen unes bones perspectives.

El Portal de Sant Roc, el carrer Major, la Plaça Vella, el Raval de Montserrat, el carrer de Sant Pere i el de la Font Vella conformen el principal eix comercial de Terrassa. Més de 20 mil persones passen cada dia per les vies més representatives del Centre, segons l’Ajuntament. Són vianants, però alhora esdevenen potencials compradors de les petites botigues i grans franquícies que trobem al cor de la vila.
La importància a nivell de comerç que té el rovell de l’ou de la ciutat ha fet que en aquesta zona els preus dels locals destinats a instal·lar-hi un negoci hagin baixat ben poc durant la crisi. “La davallada al Centre va ser mínima, d’entre un deu i un quinze per cent”, diuen a la immobiliària Vidal Gomà. Avui, un local comercial als esmentats carrers es paga a un preu de lloguer que va dels tres mil als cinc mil euros, en funció de com és l’espai i de la seva ubicació exacta, segons indica la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca.
La banda alta d’aquests preus la trobem a la milla d’or comercial de la ciutat que conformen la Plaça Vella i el carrer Major, on no hi ha locals buits i conegudes franquícies han ocupat els espais diàfans que anys enrere varen abandonar els bancs. De fet, la tradicional manca al Centre de Terrassa de locals comercials amplis com els que sí hi ha al carrer Major fa que avui existeixi una demanda de negocis, de marques conegudes, que voldrien instal·lar-se en aquesta part de la ciutat i que, hores d’ara, no pot satisfer-se, segons afirmen des de Vidal Gomà. Amb tot, des de la immobiliària asseguren que la previsió per aquest 2016 és que es mantingui un cert creixement de les operacions de venda i lloguer dels locals comercials situats al Centre. Sempre tenint en compte que la majoria d’aquests espais tenen propietaris que són més donats a buscar un llogater, que no pas a vendre’ls, perquè formen part del seu patrimoni i saben que quan vinguin uns millors temps econòmics en podran treure una major rendibilitat.

La Rambla d'Ègara
Un món distint és la Rambla d’Ègara, on hi dominen els locals petits, amb un nivell de preus de venda o lloguer que no és el mateix que el del carrer Major o de la Font Vella, però que a l’actualitat manté el seu valor; almenys ja no baixa, segons expliquen a Vidal Gomà. “A més, gairebé no hi ha locals per llogar a la Rambla, i això demostra que l’economia ha millorat”, afirmen.
Des de la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca puntualitzen que en els moments més durs de la crisi, el preus del lloguer a la Rambla d’Ègara van arribar a caure entre un 50 i un 60 per cent, i ara continuen estant un 50 per cent per sota del valor mensual que als temps d’or van arribar a tenir.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook