Greixos la gran diferència entre peix blau i blanc

24.04.2016 | 04:00
Greixos la gran diferència entre peix blau i blanc
Greixos la gran diferència entre peix blau i blanc

A la nostra disposició tenim una gran varietat de peixos que podem incloure a la dieta. No obstant això, en línies generals tots en coneixem dos grans grups: el peix blau i el peix blanc, dels quals mostrarem les propietats perquè pugueu escollir quin concorda amb les vostres necessitats i preferències.

Greixos, la gran diferència
La diferència bàsica entre peix blau i peix blanc és el contingut en greixos de cadascun d’ells, doncs els peixos blancs no aconsegueixen el 5% mentre que el blau posseeix al voltant de 6 o més grams de lípids per cada 100 grams. Per descomptat, tant en el blanc com en el blau, els greixos que predominen són de bona qualitat, és a dir, àcids grassos insaturats, sobretot omega 3, que es consideren greixos essencials perquè el nostre cos no els produeix.
Així, el peix blau pot oferir-nos major quantitat de greixos bons, la ingesta dels quals s’ha associat a un millor perfil lipídic i menor risc cardiovascular, a més d’altres beneficis com ja hem mostrat. Malgrat tot, al tenir més greixos, també tenen més calories.
El contingut de greix no és l’única diferència, sinó que també podem descriure en línies generals un contingut proteic, de vitamines i de minerals de diferents proporcions. Així, els peixos grassos en la seva majoria posseeixen major proporció de vitamines liposolubles. També posseeixen major proporció de proteïnes, entre 18 i 24%, enfront dels 11 i 18 grams de proteïna per cada 100 grams d’aliment del blanc.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook