GentDT

Comprar un cotxe nou és la millor decisió

24.04.2016 | 04:00
Abans de comprar un cotxe s´ha de tenir clar el que volem i per a què
Abans de comprar un cotxe s´ha de tenir clar el que volem i per a què

Abans de fer el pas tothom mira el pressupost que té, calcula quant li pagaran del vehicle vell i comença a rumiar el tipus de cotxe que necessita. Navega per internet, mira els vídeos dels cotxes nous a Youtube i s’informa dels preus, que és l’element fonamental i el que, tot sovint, fa destriar entre les diverses opcions.
Els cotxes nous, d’entrada, enlluernen perquè incorporen les últimes novetats a nivell de tecnologia, seguretat, confortabilitat i disseny, sense deixar de banda l’aspecte medioambiental, les emissions de CO2 i el consum de combustible. Són aspectes, tots ells, que els fabricants tenen molt presents.
Estèticament són molt seductors, però és important assenyalar que aquest concepte ocupa el segon lloc a l’escala de valors. El primer cal reservar-lo als equipaments que millorin la seguretat.

Quin ús tindrà el nou vehicle?
Ara bé, també cal tocar de peus a terra i tenir una idea clara del cotxe que volem i, sobretot, de per a què el necessitem. Per això és bàsic estudiar prèviament l’ús que se’n farà, les persones que el conduiran, si faran trajectes llargs o curts i la inversió econòmica prevista, entre altres aspectes. A l’hora de fer els números cal preveure que, a més de pagar el preu del vehicle comprat, s’ha de contractar una assegurança i també s’ha d’abonar l’impost de circulació, una gestió que acostuma a tramitar el concessionari.
Un dels aspectes fonamentals a tenir presents és si el cotxe farà un ús purament urbà, familiar o unipersonal o bé serà un vehicle que farà trajectes llargs. En aquest cas, s’hauran d’estudiar aspectes com la potència del motor, la mida del maleter i l’espai interior en funció del nombre d’ocupants.

L’estalvi també és important
Hi ha la creença popular que un vehicle té el mateix preu a qualsevol punt de venda, però no sempre és així. Un informe realitzat per l’OCU va revelar que varien no només en funció del concessionari, sinó també de la localitat. No són tarifes tancades i sempre hi ha marge per a la negociació.
Com a consumidors, el més aconsellable és consultar el preu al web oficial i, a partir d’aquí, buscar el punt de venda que ofereixi el millor preu amb les condicions més avantatjoses. Un cop trobat és recomanable un pressupost previ on figuri per escrit i desglossat el preu base, les dades generals, el model i la motorització.
Paral·lelament, podeu aprofitar la recerca per buscar vehicles de quilòmetre zero o de flotes, quasi nous, i que són tot un estalvi.

Ja tinc el model. I ara què?
Dièsel o gasolina? Cal valorar els quilòmetres que es poden fer durant l’any, el consum, la mida i el pes del cotxe, l’assegurança i el manteniment del vehicle, com també el soroll dels dièsel i la diferència en el model triat entre els dos combustibles. En funció de les respostes, podreu triar.
Híbrid o elèctric? La propulsió elèctrica que tenen els híbrids s’amortitza en els recorreguts urbans, tot i que cal vigilar el consum de benzina. Són més cars de compra però tenen avantatges fiscals com, de fet, passa amb els elèctrics. Aquests tenen una tecnologia que gasta molt poc, que gairebé no contamina i són confortables perquè no fan estrebades (són automàtics) i tampoc soroll. No obstant això, abans de fer el pas cal estudiar molt bé els quilòmetres a fer cada dia (tenen una autonomia limitada), els trajectes (si són similars i per ciutat, millor), els punts de càrrega a la ciutat i els endolls a la plaça de pàrquing. En aquest cas, s’aconsella com a segon vehicle familiar.
Font: Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC)

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas