A cada sentiment, un color de flor

18.04.2016 | 04:00
A cada sentiment, un color de flor
A cada sentiment, un color de flor

Per transmetre missatges, sobretot amorosos, s´utilitza molt el llenguatge de les flors, especialment les conreades. Això data des de temps antics, quan a Constantinoble (avui Istanbul) cap a l´any 1600 es va donar a les flors un significat que permetés als enamorats intercanviar missatges sense escriure ni parlar.
Les roses vermelles són principalment símbol d´amor i passió, i sobretot els joves les escolleixen per regalar-les a la seva parella. No obstant, un amic també les pot regalar per afalagar la bellesa i el respecte que l´uneix a una altra persona. En canvi, les blanques signifiquen puresa i innocència. Normalment, és el color elegit per les núvies a l´hora de construir el seus rams, ja que signifiquen amor pur, feliç i que durarà per sempre. Una parella que es regala aquest tipus de roses vol demostrar-se que esperen un futur sòlid amb ella. A més, si una persona propera està malalta, aquest és el color de flor que haurà de regalar per demostrar-li que s´està pendent d´ella.
Les roses rosades són la manera d´agrair un favor important i també signifiquen estimació. El rosat porta en si l´absència de maldat. Si el color del ram és rosat suau, significa admiració i simpatia. Les roses grogues, per la seva part, es solen regalar a un adolescent perquè signifiquen satisfacció i alegria i són una bona forma de festejar entre amics un aniversari o un dia significatiu. A no ser que siguis supersticiós, és clar.
En canvi, les roses taronges denoten entusiasme i desig passional, mentre que les blaves són símbol de confiança, harmonia i afecte. D´altra banda, les que són granat o vermell bordeus són símbol de vellesa innocent i les verdes signifiquen esperança, descans, joventut i equilibri. Finalment, una rosa lila representa calma, dignitat, autocontrol i aristocràcia, mentre que la gris significa desconsol, avorriment i vellesa.//

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook