GentDT

Regalar una rosa, un símbol d´amor

18.04.2016 | 04:22
Regalar una rosa, un símbol d´amor
Regalar una rosa, un símbol d´amor

La Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és per tradició el dia dels enamorats. I per això és costum, des del segle XV, regalar una rosa vermella, com la sang que el cavaller va fer brollar del drac per rescatar l´estimada d´un destí fatal. Un costum que es va popularitzar al segle passat i al qual s´hi va afegir, el 1926, el de regalar un llibre per commemorar també la mort de Cervantes o Shakespeare, entre altres.
Així, el 23 d´abril s´ha convertit en tota una festa popular durant la qual s´exalten els valors de l´amor, la cultura i la pertinença a un poble. I és que Sant Jordi, és el patró dels enamorats catalans com ja se sap arreu del món.
De fet, els més petits ja n´aprenen la llegenda. Saben que el cavaller armat és patró de Catalunya des de l´any 1094 i l´hereu i protector dels catalans que va salvar la princesa, convertint-se així en el símbol de la victòria sobre el mal i el salvador de tot un poble.

Símbol d´amor
És per això que la rosa amb més èxit és, any rere any, la vermella. Tot un clàssic que simbolitza precisament aquesta victòria i aquest amor que tot ho pot. De fet, la tradició marca que s´ha de regalar a la persona estimada una única rosa vermella acompanyada d´una espiga de blat. El motiu, segons expliquen els experts, és que aquest obsequi reuneix en sí mateix tres característiques molt importants per una parella. La primera, es traca d´una sola flor, el que representa per tant l´exclusivitat de l´amor per part de la persona qui regala. D´altra banda, el vermell és, per definició, la representació de la passió. I finalment, l´espiga de blat és símbol de fecunditat. Així, un sol regal resulta molt adequat per obsequiar a la persona a qui s´estima en un dia tan assenyalat.
De fet, a Catalunya el 23 d´abril està estretament relacionat amb el dia dels enamorats, molt més que no pas el 14 de febrer, dia de Sant Valentí i que a molts llocs del món és la data escollida per celebrar un dia tan especial.

Tenyit de vermell i groc
A part de la clàssica vermella, cada cop està més de moda altres colors com el blanc, símbol de puresa i innocència, el rosa, que significa agraïment, i fins i tot les grogues, les verdes, les bicolor i les tricolor, que van prenent força. Siguin del color que siguin, a Terrassa es calcula que se´n vendran tantes com habitants té la ciutat, així que seran entre 215 i 220 mil. En quant a la procedència, a part de les terres catalanes, ja fa uns anys que les roses arriben de llocs tan diversos com Holanda, Equador, Colòmbia o diferents punts del continent africà.
I juntament amb les roses, els llibres i també les senyeres ompliran places, carrers i balcons de tot Catalunya el proper dia 23 d´abril per celebrar la Diada de Sant Jordi. I es regalaran i rebran obsequis de pretendents, amors secrets i enamorats que mostraran així els seus sentiments en el dia dels enamorats catalans per definició.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas