Travessant l´Alt Atles, sorrals i rius secs

17.04.2016 | 04:00
Una aturada per aprofitar l´ombra al llarg del viatge
Una aturada per aprofitar l´ombra al llarg del viatge

Els amants del món del motor saben que el Marroc és un país que reuneix totes les condicions per anar en tot terreny. I, de fet, és així. És un país que té desert, rius secs, pistes plenes de pedres, sorrals, dunes... El paradís per als amants del 4x4.
Un viatge que acostumen a fer les parelles en solitari o els pilots amics d’aquest esport i que, tot sovint, deixen de costat els nens perquè potser consideren que ni la ruta ni l’objectiu del viatge són adients per als menors.
Un punt de partida per al Nacho Salvador, excorredor del París-Dakar, per dissenyar un projecte que reunís els conceptes de solidaritat, família, lleure, oci i descobriment d’una altra realitat.
I sembla que ho ha aconseguit arran de l’èxit de la dotzena edició de El Desierto de los Niños, una caravana que compta amb el patrocini de Hyundai que, com altres anys, ha cedit els vehicles (enguany el Tucson, el Santa Fe i el Grand Santa Fe) per fer els prop de 3.000 quilòmetres de recorregut sortint des de Barcelona.

Un recorregut poc turístic
Una ruta que va permetre descobrir el cor del Marroc, amb els seus paisatges inversemblants i els seus habitants, que sempre estaven presents, fins i tot quan un pensava que estava al mig del no-res.
És la sensació que tenien les famílies quan travessaven els immensos rius secs, les pistes empedrades, el desert o quan circulaven per les carreteres inhòspites i revirades de la serralada de l’Alt Atles, a més de 2.000 metres d’altitud, que tot sovint eren molt pitjor que les pistes.
Unes rutes diàries que, de vegades, s’acostaven els 300 quilòmetres en acabar la jornada. Una de les anècdotes del viatge va ser la impressionant tempesta de sorra que impossibilitava la visibilitat i el seguiment de la caravana.

Dunes d’Erg Chebbi
Però tot no va ser fer quilòmetres i més quilòmetres. Els organitzadors, conscients que els nens són els protagonistes d’aquest viatge, van organitzar visites a les espectaculars cascades d’Ouzoud, situades a la part central del Marroc, al pont natural d’Emnate i un recorregut per les dunes d’Erg Chebbi. Amb una longitud de 22 km (de nord a sud) i 6 km d’amplada, amb unes muntanyes de sorra que deixen embadalit el visitant, perquè tenen una alçada màxima de 150 metres, és considerat el major desert del país.
El Desierto de los Niños és un viatge ple de contrastos i vivències carregades de solidaritat cap als infants del Marroc.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook