Escollir entre tres modalitats

11.04.2016 | 04:00
L´alumne ha de fer una primera tria d´estudis entre tres batxillerats diferents.
L´alumne ha de fer una primera tria d´estudis entre tres batxillerats diferents.

El batxillerat ofereix la possibilitat de triar entre tres modalitats de batxillerat: arts, ciències i tecnologia, i humanitats i ciències socials.
La primera, la d’arts, s’adreça a persones interessades en els fenòmens artístics, caracteritzats per la sensibilitat, l’expressió i la creativitat. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya indica que el batxillerat d’arts està previst per als “alumnes amb inquietuds, tot i que no necessàriament amb un perfil d’intèrpret entorn del món audiovisual, les arts gràfiques, el disseny, el patronatge, els mitjans de comunicació, la publicitat, les arts escèniques, la producció i gestió d’empreses del sector cultural o l’animació cultural i social”.
Pel que fa al currículum del batxillerat d’arts consta d’una part comuna (les matèries comunes) i una part diversificada (la matèria comuna d’opció, les matèries de modalitat, les específiques i el treball de recerca). A més, els alumnes tenen assignada una hora setmanal de tutoria. En la modalitat d’arts, la matèria comuna d’opció és història i fonaments de les arts. En la part diversificada, l’alumne ha de cursar tres o quatre assignatures de modalitat, una d’elles la d’opció obligatòria. Si n’ha cursat només tres, per completar el currículum, l’estudiant pot triar una matèria d’una altra modalitat o bé dues que siguin específiques.

A l'estranger
Els alumnes que es plantegin estudiar a l’estranger es poden informar directament als centres educatius del país a on vulguin dirigir-se, o poden recórrer a alguna entitat especialitzada. En qualsevol cas, Ensenyament recomana adreçar-se al consolat del país on es desitgi cursar el batxillerat, per tal d’assegurar-se en relació a la validesa dels estudis quina és l’equivalència que tindran en el nostre sistema educatiu. Sense dubte, estudiar a l’estranger és una possibilitat que pot obrir moltes portes a l’alumne.

Producció de béns i serveis
En relació a la modalitat de ciències i tecnologia, s’adreça als interessats per “les ciències experimentals, les matemàtiques, els estudis amb continguts cientificosanitaris i el món dels processos tecnològics i dels materials, instruments, aparells i màquines que s’utilitzen en la producció de béns i serveis”.
I, finalment, la modalitat d’humanitats i ciències socials s’adreça a alumnes amb inquietuds “relacionades amb els estudis lingüístics i literaris, la filosofia, les manifestacions culturals, les ciències socials, jurídiques, polítiques i econòmiques, la gestió i administració pública, la comunicació, les relacions públiques, la publicitat, el turisme i altres serveis d’oci”.
En aquests dos darrers batxillerats també hi ha unes determinacions en relació al currículum.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook