Que no falti un bon tall a taula!
Mar Moreno 10.04.2016 | 04:00Les alertes alimentàries sobre el consum de determinats aliments fan frenar immediatament les vendes. És el que va passar l’octubre del 2015 quan l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va advertir que menjar de manera excessiva carn processada estava vinculat a un augment del risc de patir càncer. En aquesta línia, també va remarcar la conveniència de menjar carn vermella amb moderació.
Una alerta que va posar en quarantena el consum d’aquests productes, que juguen un paper destacat a la nostra dieta perquè són una font valuosa de proteïnes i perquè aporten tots els aminoàcids essencials a l’organisme, vitamines B12 i B6 i elements minerals.
Per això es recomana el seu consum a les etapes de creixement infantil i juvenil, a les embarassades i en el postpart i també als adults que facin esforç físic perquè les proteïnes càrnies presenten la propietat addicional de facilitar al nostre cos l’absorció de minerals. La carn és fonamental a la dieta mediterrània i és present cada dia als menús familiars del migdia o de la nit.
Segons l’informe anual sobre alimentació del 2014 el consum mitjà per càpita de carn és de 51 quilos l’any (139 grams al dia), una quantitat elevada, si més no, perquè la dieta mediterrània aconsella prendre uns 100 grams, i no diàriament. Unes xifres que no s’assemblen al consum de carns vermelles. L’OMS aconsella un màxim de 500 grams la setmana (70 g al dia) i el consum mitjà a Espanya és d’uns 50 grams diaris.
Els consumidors espanyols s’estimen més menjar pollastre, porc i vedella, en detriment de la carn ovina i caprina. És una qüestió de preferències i de preu.
La tendència és comprar els productes carnis, els processats i els embotits a les grans i mitjanes superfícies. Les xarcuteries de barri i dels mercats aturen, d’entrada, aquest cop i conserven la seva clientela fidel pel seu tracte personal i la qualitat dels seus productes.
Els embotits curats
Pernil salat i xoriço són dos dels productes més venuts. Els embotits curats són rics en proteïnes, minerals (fòsfor, ferro i zinc) i vitamines B1, B3 i B12. Contenen 72 mg de colesterol per 100 grams i són dos dels més consumits pels espanyols.
Noticias relacionadas
- El perfil dels consumidors de carn. Terrassa
Lo último | Lo más leído | Lo más votado |
- Acusan a un preso de atracar a otro con una cuchilla mientras se duchaba
- Cae un fugitivo que mató a dos ladrones por una ofensa con un vibrador
- BBVA estrena nuevo modelo de oficina en el Portal de Sant Roc
- Lanzan pintura contra las sedes de la CUP, TEC, el PDeCat y la ANC
- La Fira Modernista ya tiene cartel
- Josep Rull responde a la Abogacía del Estado tras finalizar el interrogatorio de la Fiscalía
- Un usuario de patinete herido al golpear un turismo en Pau Marsal
- Actuación urgente en las rieras
- Intenta huir de agentes con su coche pero lo pillan porque pincha una rueda
- Nuevo sistema de rotación de aparcamiento en Matadepera
- Vídeo de la defensa de Josep Rull del topónimo Terrassa
- Josep Rull responde a la Abogacía del Estado tras finalizar el interrogatorio de la Fiscalía
- TeC considera que Vega vuelve a apostar por "el pelotazo urbanístico"
- La Fira Modernista ya tiene cartel
- El Banco de Buenas Prácticas de los Gobiernos Locales premia al Ayuntamiento de Rubí
- Nuevo sistema de rotación de aparcamiento en Matadepera
- El eurovisivo Miki Núñez canta hoy en "APM?" de TV3
- El Tribunal Supremo acelera el juicio, con más sesiones en marzo, ante las elecciones generales
- Aniol Galí, nuevo presidente de la Cultura Popular de Terrassa
- Presentación de la "Enciclopèdia castellera"