Lluís Marquina: "Els vídeos aeris poden enriquir la tele"

03.04.2016 | 09:10
Marquina és director i presentador del programa "Generació Digital", del 33
Marquina és director i presentador del programa "Generació Digital", del 33

Marquina és director i presentador del programa "Generació Digital", del 33
Des de quan es parla de drons a "Generació digital", un espai centrat en les noves tecnologies?
Els drons han estat presents al programa des que vam començar i hem viscut una mica l´evolució del fenomen. Ens acostem a aquesta tecnologia des d´una vessant pràctica, amable, divertida i entenedora. Al principi explicàvem que era una màquina que havia fet el salt de la guerra (és on té els seus orígens) a d´altres camps professionals com la seguretat, l´agricultura o el terreny audiovisual. Ara és una "joguineta" desitjada i serà protagonista dels esports electrònics amb les curses.

Han pensat fer un espai només de drons o dedicar-los una secció?
A "Generació digital", hi tenen un raconet reservat perquè no paren de generar novetats. Són màquines que desperten molta curiositat. Una de les funcions més espectaculars són els vídeos en 360 graus. Els drons ens ofereixen punts de vista fins ara inèdits i si hi sumem la captació d´imatges en 360 graus el resultat és espectacular. Youtube i les xarxes socials ens estan acostumant a veure vídeos sorprenents amb aquestes tecnologies.

Poden revolucionar la forma de fer televisió en un futur?
Les imatges en 360º i els vídeos aeris poden enriquir molt els continguts televisius i segur que a mitjà termini es traslladaran a la tele.

Drons cambrers, missatgers, netejadors de vidres... Quin és l´ús que ens pot sorprendre més?
Si algun dia alguna empresa aconsegueix posar en marxa el repartiment de paquets amb drons tal com han anunciat "fliparem" de debò. En tecnologia no hi ha res impossible però ho veig poc viable.

Què faria si li regalessin un dron?
N´he tingut un però no he sabut quan ni on fer-lo funcionar. Ara ja no el tinc perquè m´agrada més veure com el fa volar algú que hi tingui més traça. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook