GentDT/Comerç

Arriba la segona Fira de l´Oliva

02.04.2016 | 04:22
Arriba la segona Fira de l´Oliva
Arriba la segona Fira de l´Oliva

Els amants de l´oli d´oliva estan d´enhorabona. Després del gran èxit de la I Fira de l´Oli d´Oliva del 2015, enguany arriba la segona edició carregada d´activitats i bons productes. Avui, el barri de Ca n´Anglada celebrarà aquesta destacada cita gastronòmica amb parades de venda d´oli, olives i derivats, tasts, tallers, sessions informatives, activitats infantils, concerts i espectacles, entre d´altres.
L´Associació de Comerciants el Tomb de Ca n´Anglada, en col·laboració amb l´Ajuntament, ha decidit organitzar per segon any consecutiu aquesta fira després del gran èxit de què va gaudir l´edició de la temporada anterior. Una activitat que va néixer, segons el president del Tomb, Aleix Pérez, "amb l´objectiu de dinamitzar el barri i aconseguir que la gent entri a Ca n´Anglada, trencant amb els estigmes que té la zona i obrint-se a la ciutadania". Una fita que per a Pérez sembla haver-se aconseguit ja que, segons afirma, "l´any passat no només va venir gent de tot Terrassa sinó que també va venir gent de fora, com Matadepera o Rubí".
Si bé el dia oficial és avui dissabte 2 d´abril, els setze bars i restaurants de Ca n´Anglada Comerç que s´han apuntat a la festa ja han oferit des del 26 de març un petit aperitiu amb l´organització del segon Concurs i Ruta de Tapes de la Fira de l´Oliva. Una iniciativa que s´allargarà fins al pròxim diumenge 10 d´abril. La finalitat d´aquesta segona edició es consolidar la tendència iniciada l´any passat. Per això, seguiran la línia marcada amb la primera fira apostant per les mateixies activitats realizade sen el certamen genuí.

El dia oficial
Així, com dèiem, el plat fort serà avui entre les 10 del matí i les 8.30 del vespre, quan la plaça de Ca n´Anglada, els carrers de Sant Tomàs i de Sant Cosme i la biblioteca del districte 2 acolliran tot tipus d´activitats relacionades amb l´oliva i el seu oli.
El més destacat, segons el president de l´Associació de Comerciants, són les parades de comerciants, que aquest any s´han incrementat en més de 20, passant de les 40 de l´any passat a "les 60 o 70" d´aquest. Un fet molt positiu que porta als organitzadors a ser optimistes. "Si el nombre de participants ha augmentat així, esperem que la resposta dels ciutadans sigui igual o encara millor", destaca Aleix Pérez. Així, els qui s´acostin a la fira trobaran estands de productors d´oli i de productes ecològics i de proximitat, però també d´establiments del barri i d´entitats culturals que deixaran tastar una gran diversitat de plats.
A més a més, l´associació Hermandad Andaluza de San José de Abrucena oferirà a partir de les dues del migdia una gran paella popular. I, per als més delerosos de l´anomenat or líquid, hi haurà tastets a les 11, a les 12 i a les 6 de la tarda per descobrir els valors gustatius i gastronòmics de l´oli d´oliva.

Per a tots els gustos
En paral·lel, també hi haurà durant tot el dia conferències sobre poda, el treball a l´olivar i la història i els beneficis de l´oli i es plantarà una olivera a dos quarts de dues a la plaça de Ca n´Anglada. El programa inclou a més moltes activitats infantils. La primera serà un taller familiar que tindrà lloc el 30 de març a la BD2 i que porta per nom "Tastets d´oliva".
La resta d´activitats tindran lloc el mateix dia de la fira. Així, els nens podran participar en els tallers de pintar cares, de plantar la seva olivera o de fer els seus propis rodolins.
La jornada també comptarà amb una batukada matinal, una cercavila i concert de la Banda de Terrassa, quadres de ball flamenc, jazz i música popular.

Activitats destacades
Plantada de l´olivera. Les entitats col·laboradores de la fira junt amb el públic assistent s´encarregaran de plantar aquest arbre a la plaça de Ca n´Anglada a partir  de dos quarts de dues de la tarda.
Concurs de llançament de pinyols. A partir de les cinc  de la tarda i prèvia inscripció, tots els qui ho desitgin podran demostrar els seus dots de llançament de pinyol d´oliva a la mateixa plaça de Ca n´Anglada.
Cercavila musical. De la mà de la Banda de Terrassa, aquesta cercavila començarà a la una de la tarda al carrer de Sant Tomàs i arribarà mitja hora més tard a la plaça  de Ca n´Anglada, on la banda oferirà un concert.

Talls de trànsit a diversos carrers
Degut a la celebració de la Fira de l´Oliva, i per facilitar la mobilitat als vianants, hi haurà talls de trànsit a dos víes del barri. Així, el carrer de Sant Tomàs, entre l´avinguda de Barcelona i el carrer de Sant Damià es tancarà al trànsit. El mateix passarà amb el carrer de Sant Cosme, entre els carrers d´Aymeric i Gilabertó i el de Sant Honorat. Aquestes restriccions, a més de tenir repercussions sobre els  vehicles privats, també afectaran al transport públic. Concretament, a la línia L3 de l´autobús urbà. Per més informació es pot consultar la pàgina web de l´Ajuntament.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook