GentDT/Estil

Tendència primavera: Vestir de diferents èpoques

13.03.2016 | 04:00
Tendències per aquesta primavera
Tendències per aquesta primavera

Per a aquesta primavera hi ha un munt de peces per triar, tant de firmes "low cost" com de luxe. Un dels estampats que triomfaran són els florals en vestits, bruses, jaquetes bomber, faldilles, camises... Totes elles es vesteixen amb bonics dibuixos de flors.
Entre les noves tendències destaca en especial l´estil de la dècada dels anys 70, però amb un toc modern. Per aconseguir-ho, podeu triar uns pantalons rectes i llargs fins als turmells, que són els dissenys que han arrasat a les passarel·les.

Curt i ras
No obstant això, si sou de les que preferiu portar faldilla i anar a la moda, us heu de comprar una faldilla prisada i de color pastel. Quan ho feu, opteu per un model en rosa clar o blau cel, que són els de moda.
El platejat és una tonalitat que marcarà tendència, com també ho faran les ratlles d´inspiració marinera. Enguany els dissenyadors s´han decantat per les que són molt amples, sobretot horitzontals, però també verticals i obliqües.
És un estil vintage que torna amb força, de la mateixa manera que ho fa el d´inspiració llencera i l´escot vaixell amb les espatlles al descobert.

Atrapats a la xarxa
A banda de l´ús continuat que fem de les xarxes socials els nostres ordinadors i telèfons mòbils, aquest estiu podríem dir que també serem a la xarxa, però de la moda. Com si fos la tela d´un vaixell de pesca, vestits, faldilles i bruses us atraparan, ja sigui una malla molt llarga o de dimensions molt més reduïdes que us envolti fins a arribar als complements. A sota d´aquestes xarxes es deixen veure els "culotes", que són una peça de moda íntima que triomfarà aquest estiu.
La moda més femenina i sofisticada també pica l´ullet al món flamenc amb vestits, faldilles i bruses amb volants que es mouen amb elegància i distinció.

Triar roba per anar a la feina
El lloc de treball determina, en bona mesura, la forma de vestir. No és el mateix anar a una oficina bancària que fer visites comercials, estar darrera l´aparador d´una botiga o treballar en una oficina familiar. Si bé l´àmbit laboral influeix a l´hora de triar la roba de l´armari, cal vigilar certs aspectes com faldilles, vestits o shorts excessivament curts, escots molt pronunciats, transparències o colors massa estridents. Amb la primavera arriben els teixits lleugers i naturals com el lli, que només té un defecte: s´arruga amb facilitat. S´imposen les tonalitats clares (blancs, pastels i beixos), els colors vius i els estampats alegres i divertits. Segons l´Escola de Disseny de Barcelona (ESDi), el color sorgeix del que denominem "tendències socials", que estan vinculades als esdeveniments polítics, econòmics i culturals. Per aquesta raó, estan en contacte directe amb el Centre d´Investigacions Sociològiques i estan a l´aguait de les notícies que publiquen els mitjans de comunicació. La moda és el primer sector al qual arriba el color, però després es trasllada a l´interiorisme, el tèxtil de la llar i el producte industrial. Aquest és el motiu principal pel qual sempre veiem els mateixos colors en els aparadors, els cotxes i, fins i tot, en les fundes dels telèfons mòbils.

Quins complements triomfen?
Els mocadors. Aposteu per un estil bandana, que va marcar tendència els anys noranta. Això sí, l´heu de combinar i portar d´una manera original, com si fos una polsera, un cinturó    o una cinta per                   al cabell.
Els jerseis. Si voleu ser molt "fashion" opteu per un suèter especialment senzill i de tall net, amb coll rodó i mànigues llargues i rectes. És el complement perfecte per combatre l´aire fresc de les nits de primavera.
Els texans. Heu de saber que tornen, i amb força, els pantalons "skinny". Aquest tipus de texans són molt ajustats, per la qual cosa són perfectes per portar amb camises o samarretes amples i vaporoses. Tot un clàssic.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook