L´especialització, essencial en el món laboral actual

07.03.2016 | 04:00
Alumnes universitaris durant una classe pràctica.
Alumnes universitaris durant una classe pràctica.

El món globalitzat tendeix als mercats de nínxol i el mercat de treball no es queda enrere. Les empreses operen en entorns complexos i les regles generals valen, però es queden curtes. Cada cop s´aposta més per un coneixement especialitzat, capaç d´arribar més enllà i d´oferir una diferència que ens posicioni per sobre la resta de la competència. Les empreses i els particulars quan busquen "consumir un professional", és a dir, contractar-lo, també busquen l´hiper-especialista; ja sigui del seu sector o que sàpiga realitzar una funció molt concreta. I qui no té aquest coneixement, encara que tingui habilitats de lideratge, venda o gestió d´equips, no estarà entre els seleccionats.
En aquest context, els màsters i els altres estudis universitaris de postgraduat inclouen la formació avançada que podem qualificar com de caràcter especialitzat o multidisciplinari. El seu propòsit principal és, doncs, l´especialització acadèmica o professional. L´especialització a través d´un màster genera un avantatge competitiu en el perfil acadèmic d´una persona, davant altres candidats de cara al món laboral. A més, afegeix el portal digital inspiraciónprofesional.com, és un element indicatiu de la motivació i l´interès que una persona té per actualitzar els seus coneixements i avançar en àmbits determinats d´un sector.
El principal motiu per apuntar-se a la formació superior és per especialitzar-se i aportar així un valor afegit, però cada cop més essencial a la preparació acadèmica. Optar per un màster és dirigir-se amb millors perspectives cap a la recerca d´una oportunitat laboral.
Un altre aspecte rellevant és que un màster oficial significa el reconeixement d´un títol en l´espai comunitari europeu. D´aquesta manera, amb un màster d´aquestes característiques, s´adquireix una homologació que ajudarà a les persones que ho desitgin a optar a llocs de treball en l´Europa comunitària.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook