La innovació com a motor econòmic

07.03.2016 | 04:00
Al campus universitari hi ha diversos equips d´investigació.
Al campus universitari hi ha diversos equips d´investigació.

A part de ser una referència en la formació, la nostra ciutat també és clau en la investigació i la innovació. A Terrassa hi ha establerts diversos equips vinculats principalment a la UPC, que reparteixen la seva labor en equipaments com l´edifici Gaia o l´Institut Politècnic del Campus de Terrassa. En aquests recintes hi treballen diferents grups d´investigació consagrats a especialitats tan diverses com les TIC, la visió i les enginyeries industrial, tèxtil i aeronàutica, entre d´altres.
Però la investigació i la innovació no es queden només a la universitat. Les col·laboracions i convenis entre institucions educatives i empreses estan agafant cada cop més pes. Fins i tot, alguns d´aquests acords superen les actuacions eventuals, assolint una gran transcendència. És el cas del Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, que aspira a ser un important pol de coneixement i generador de talent a Catalunya, gràcies a la implicació de socis de referència com l´Ajuntament de Terrassa, la UPC i el centre tecnològic Leitat. Inaugurat el juliol de 2010, el també anomenat Orbital 40, es dedica a promoure el desenvolupament d´activitats de R+D+I i estimula la transferència de coneixement i tecnologia entre universitats, centres de recerca i tecnològics i les empreses.
Pel que fa a la sinèrgia entre universitats i empreses, cal destacar també que el campus de la UPC s´integra en el pol de generació de coneixement i emprenedoria del sud d´Europa que s´ha format al voltant de la B-30 i que conforma punts de referència tan importants com ESADE Creàpolis, la UAB, el Sincrotró ALBA i l´Escola d´Arquitectura de Sant Cugat del Vallès.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook