GentDT/Salut&Bellesa

Implants: lluir de nou el somriure

28.02.2016 | 04:00
L´implant es tracta d´un cargol fet de titani que es col·loca, mitjançant una cirurgia, a l´os de la mandíbula o maxil·lar.
L´implant es tracta d´un cargol fet de titani que es col·loca, mitjançant una cirurgia, a l´os de la mandíbula o maxil·lar.

Les cirurgies estètiques estan de moda, tant que també han arribat a l’àrea de l’odontologia. Qui més qui menys ha sentit a parlar dels implants dentals i sap que s’utilitzen com a alternativa en aquells pacients que per un motiu o altre han perdut una o diverses peces. Però, què és ben bé un implant? Es tracta d’un cargol fet de titani que es col·loca, mitjançant una cirurgia, a l’os de la mandíbula o maxil·lar, representant el que una vegada va ser l’arrel de la dent. Seguit de la cirurgia, hi ha un període de sanació on l’os i l’implant s’oseointegren. Els implants dentals, un cop restaurats, es veuen, se senten i funcionen com les dents naturals. Són per tant l’alternativa més propera a una peça extreta retornada a la seva boca.
Cal tenir en compte però que no tothom és candidat a portar-ne. Perquè el pacient pugui realitzar-se aquest tractament sense problemes ha de tenir una boca saludable i lliure d’infeccions i malalties a les genives. A més, ha de tenir una bona densitat òssia als maxil·lars.
Avui en dia les tecnologies i els materials s’han perfeccionat per permetre uns tractaments més ràpids, estètics i còmodes que s’adaptin a les necessitats de cada pacient. De la mateixa manera, n’hi ha de més assequibles i que permeten substituir una o diverses dents.

Tenir-ne cura, una prioritat
No obstant això, el pacient ha de ser conscient que els implants dentals estan subjectes a un alt risc d’infeccions i , per tant, la seva “supervivència” està amenaçada si no se’n té una cura adequada.
Avui en dia ens enfrontem al problema de la periimplantitis, que és la pèrdua d’os al voltant de l’implant i que, si no és controlada a temps, pot acabar amb la seva pèrdua. Per això, és important fer els diagnòstics més precisos i establir unes pautes de revisió i control a llarg termini que seran les que propiciaran l’èxit dels implants.
I és que, si es vigilen i es cuiden adequadament, poden ser una excel·lent opció a llarg termini per restaurar les dents danyades ja que solen durar grans períodes de temps i, fins i tot, poden durar tota la vida. Una bona higiene així com els controls periòdics són essencials per a un bon seguiment.
Els implants aporten diversos beneficis. Entre els més destacats trobem la bellesa però també la salut, i és que els professionals adverteixen que, en perdre una peça, l’os tendeix a encongir-se, quelcom que es prevé col·locant un implant. D’altra banda, ofereixen major confiança al pacient i més comoditat, així com l’augment de l’eficiència a l’hora de mastegar.

Preguntes bàsiques sobre els implants
Què són?
Es tracta d’una fixació de titani que es col·loca a l’interior de l’os substituint l’arrel de la dent perduda. Es completa amb una peça artificial que té la mateixa estètica i funcionalitat que  una dent normal.

És molt llarg el tractament
Posar un implant sol tenir una durada d’entre 3 i 6 mesos, ja que cal esperar que la fixació s’integri amb l’os maxil·lar. No obstant això, ara hi ha tractaments que aconsegueixen fer-ho en hores.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook