GentDT/Tecnologia

Les app inunden el mòbil

14.02.2016 | 04:00
El mòbil ha desenvolupat una indústria alternativa molt potent que cada vegada mou més diners: la de les aplicacions
El mòbil ha desenvolupat una indústria alternativa molt potent que cada vegada mou més diners: la de les aplicacions

Avui en dia el telèfon mòbil s’ha convertit en un complement indispensable que ha de tenir capacitat per fer fotografies i vídeos de molta qualitat, tenir GPS, poder guardar gran quantitat de videojocs i aviat l’usarem per pagar.
El mòbil, per tant, ha desenvolupat una indústria alternativa molt potent que cada vegada mou més diners: la de les aplicacions. Segons un estudi de l’empresa eMMA, especialitzada en intel·ligència “mobile”, els espanyols tenen de mitjana 13 aplicacions instal·lades als seus telèfons i se’n descarreguen una mitjana de tres al mes. Aquest mateix informe realitzat entre usuaris d’smartphones d’entre 16 i 55 anys revela que són els homes d’entre 26 a 35 anys els que posseeixen més apps i els de 16 a 25 els qui se’n descarreguen més al llarg del mes, període en el qual se’n baixen unes 3 de mitjana. Entre les categories d’apps més utilitzades destaquen les dissenyades per comunicar-se, seguides per les de viatges/mapes i jocs. Més de la meitat dels enquestats declara també tenir aplicacions d’eines com la llanterna o QR Code Reader; de transport, temps, compres, música i esports.
Segons Antonio Sánchez, CEO d’eMMA, “no és senzill fer-se amb un lloc entre les aplicacions que els usuaris consumeixen de forma quotidiana”. Per aconseguir-ho, “cal tenir una estratègia real per impulsar una ‘mobile app’ que contempli d’on vénen les descàrregues, quin tipus de consum fan de l’app i poder enviar notificacions a l’usuari per fomentar que torni a usar-la”.

Les més populars
Facebook. És la reina de les xarxes socials i, per tant, també s’ha convertit en una aplicació indispensable en els telèfons intel·ligents. Permet penjar fotografies, vídeos, compartir estats i fins i tot indicar on s’està quan es realitza una publicació.
Google Maps. Es troba de sèrie a qualsevol dispositiu Android i també es pot descarregar per iOS. Aquesta aplicació no és un simple mapa, sinó que indica botigues, restaurants, bars i molts altres elements.
WhatsApp. És l’aplicació per comunicar-se més utilitzada pels usuaris de telèfons intel·ligents. Concretament, estem parlant d’uns 600 milions d’usuaris actius així que, si voleu estar comunicats, la necessiteu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook