GentDT/Comerç

Comença la festa

04.02.2016 | 04:23
Cartell del Carnestoltes de Terrassa
Cartell del Carnestoltes de Terrassa

No val a badar. Ja comença Carnestoltes i, amb ell, les activitats típiques de la festa més transgressora de l´any. Les comparses fa mesos que treballen en les disfresses i les escoles segueixen fil per randa el calendari de treball marcat per fer que la rua de divendres vinent sigui tot un èxit.
Tot i així hi ha qui encara veu lluny aquesta celebració i que anirà a corre-cuita a comprar la disfressa a un multipreu o a un centre comercial o bé començarà la ronda de trucades a familiars i amics per veure què tenen per al nen o la nena.
Una feina que es poden estalviar si són un pèl previsors, hàbils i tenen imaginació per crear del no-res un vestit ben original. Hi ha qui recorre de seguida a bosses de cartrons, plàstics, cordes i complements per fer una vestimenta única.
Altres, en canvi, se´n van a les botigues de venda de teles per deixar-se aconsellar. Per un mòdic preu poden comprar roba setinada i lluent, teixit tècnic especialitzat en fantasia, pells artificials de colors llisos o estampats d´animals. Si opteu per aquesta opció, res de ser porucs perquè la imaginació supleix l´art del fil i l´agulla.

Bonica i econòmica
La gent que ho veu una muntanya opta per l´opció fàcil, que és comprar-se-la feta. En aquest cas, és habitual que els homes busquin robes amples i còmodes perquè puguin anar abrigats. Les dones, en canvi, prefereixen les que incorporen faldilles o vestits curts. La gran majoria són fabricades a la Xina: són vistoses, de senzilla confecció i econòmiques.
Però una disfressa no seria com cal sense els complements. Barrets, perruques, màscares i maquillatge són els articles més venuts. Pintar-se el cabell o la cara és la manera més pràctica de passar desapercebut a la rua i a les festes que s´organitzen a la ciutat. Però cal anar amb compte amb els productes. És molt important deixar-se assessorar per professionals per evitar efectes indesitjats a la cara o al cabell. Per això, és fonamental anar a perfumeries o centres especialitzats en bellesa per rebre la informació adient. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook