GentDT/Oci

Destins barats per el 2016

01.02.2016 | 08:34
Els vols per anar a Katmandú s´han rebaixat un 26 %
Els vols per anar a Katmandú s´han rebaixat un 26 %

Pot ser típic que, a l´arribar el final de l´any, un es plantegi una sèrie de propòsits a complir per al nou període que està a punt de començar i que amaga un munt d´incògnites, presentant-se sovint obert i optimista. Que si fer més esport, que si estudiar un nou idioma, que si ser més tolerant, que si arrencar nous projectes o aprendre més del món... Doncs bé, si ja fa temps que un dels desitjos és viatjar però, sobretot per temes pressupostaris, és quelcom que es va retardant, presentem una sèrie de destins als quals potser s´ha pensat anar en algun moment i que per a aquest 2016 han baixat gairebé un 50 per cent.
L´empresa Skyscanner ha analitzat els costos de centenars de companyies aèries per descobrir els llocs als quals serà més econòmic viatjar aquest any, tant a Espanya com a Europa i a la resta del món. Alguns presenten una reducció del 47 per cent respecte a anys anteriors, el que pot representar un estalvi de fins a 100 euros per persona.
El major estalvi es troba a nivell europeu, a ciutats com Colònia i Pisa, ja que volar a aquestes destinacions costa un 47% i 33% menys, respectivament. Altres ciutats amb caigudes de vols significatives de què els viatgers espanyols poden aprofitar-se el 2016 són Dubrovnik (32%), Varsòvia (30%) i Niça (24%). Febrer i novembre són els millors mesos, amb estalvis de fins a un 50%. Si no volem sortir d´Espanya, els preus dels vols que més han baixat són aquells amb destinació a Lanzarote (21%) i València (11%). Així mateix, les tarifes de vols a Santiago de Compostel·la (10%), Eivissa (10%) i Tenerife (6%).
De les destinacions de llarga distància són les tarifes de vols a destins asiàtics les que més han baixat. Sent els vols amb destinació Katmandú (26%) i Kuala Lumpur (24%) els que han experimentat la major baixada. Els viatgers amb ànsies de conèixer destinacions noves a l´altre costat del toll, també poden aprofitar les reduïdes tarifes a Singapur (18%), Jakarta (17%) i Hong Kong (5%). El metacercador ha analitzat quins són els mesos més barats i els més cars per viatjar a cada una de les destinacions. Febrer i novembre tornarien a presentar-se com els més econòmics en general tot i que hi ha excepcions. Per a destinacions com Katmandú, el mes ideal és maig i, per a València i Eivissa, es recomana fer-ho a abril i juny, respectivament.

Lonely Planet, més que una guia
Lonely Planet és una de les més grans editorials de guies de viatges que existeixen actualment a tot el món. Ideada a Austràlia per una parella angloirlandesa als anys 70, va ser la primera sèrie popular de llibres dirigida a motxillers i a viatgers de baix pressupost. L´any 2008 ja havia publicat al voltant de 500 títols en 8 idiomes, amb vendes anuals de més de sis milions de guies, així com programes de televisió i pàgines web. Avui en dia conté títols per a països de tots els continents, inclosa l´Antàrtida.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook