GentDT/Comerç

Quan les núvies són les protagonistes

30.01.2016 | 04:23
Detalle de la propuesta de blusa con mangas de Rosa Clarà
Detalle de la propuesta de blusa con mangas de Rosa Clarà

La núvia és la protagonista indiscutible d´un esdeveniment que per a les parelles és car i difícil d´organitzar. A banda del convit, els vestits, les flors, les joies, els detalls (per a àvies, mares, germanes i amics íntims...) i el viatge cal tenir en compte les invitacions, els fotògrafs, la música, el cotxe, l´animació, el pastís... i moltes altres coses que ens deixem en el tinter. Amb tot això, no val a badar i un cop els nuvis tenen la data cal posar fil a l´agulla per a un esdeveniment únic.
Un dels moments importants per a la dona és la tria del vestit. Una de les principals tendències d´aquest 2016 són els dissenys molt ajustats a la silueta fets en gasa o seda i puntes transparents que adornen la pell de la núvia com si fossin tatuatges. A més, torna la màniga llarga i les jaquetes o camises semitransparents amb vestits de línies clàssiques. També triomfen els conjunts, especialment indicats per els casaments civils, com va portar no fa gaire la Cynthia Rossi, filla de Carmen Martínez-Bordiu.

Més cerimònies civils
Els casaments religiosos van a la baixa i els civils a l´alça. Així se´n desprèn de les dades de 2014. De les 26.68 parelles que  van contraure matrimoni, un 83% ho van fer als jutjats o ajuntaments.  L´edat mitjana és de 36,4 anys en els homes i de 34,2 en les dones.  A Catalunya, els nuvis es casen en règim de separació de béns. Vol dir que cada cònjuge té la propietat i l´administració dels seus béns, tant dels que tenia abans del matrimoni com dels adquirits durant la unió marital, amb la qual cosa cadascú respon dels seus drets. Si us voleu casar a Terrassa pel civil heu d´abonar la corresponent taxa que figura a l´ordenança i, que des de l´1 de gener d´aquest any, és de 171,47 euros. Queden exempts les parelles en les quals un dels seus membres resideixi a la ciutat i que acreditarà amb la inscripció del padró municipal.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook