Anna Ubach:«Faig les llaminadures saludables que donaria als fills»

24.01.2016 | 04:00
Anna Ubach és doctora en Biotecnologia d´Ullastrell
Anna Ubach és doctora en Biotecnologia d´Ullastrell

Anna Ubach és doctora en Biotecnologia d’Ullastrell es va reinventar, després d’una baixa maternal, i va crear GumiAnoles, la seva pròpia marca de caramels de goma artesans i personalitzats amb sucre ecològic.

Com se li va ocórrer muntar un negoci de llaminadures?
La idea va sorgir al quedar-me sense feina. Vaig fer del meu hobby (la cuina) la meva professió. Com a mare vull que els meus fills mengin sa i aquestes gominoles que faig són saludables.

Què contenen?
Porten sucre ecològic, gelatina i fruita i cap conservant. Per tant no són calories buides com les “txu-txes” industrials . Són saludables perquè la gelatina és col·lagen, una proteïna molt bona per al cos, sobretot les articulacions, i la fruita ja sabem el que ens aporta. Són aptes per a celíacs, intolerants a la lactosa, diabètics i vegans.

El sucre que utilitza en què es diferencia del convencional?
Al ser de cultiu biològic és menys perjudicial. Té un emblanquinat no refinat ni químic. Deu fer mig any vaig introduir les de xarop d’agave, un edulcorant natural extret de la saba d’un cactus mexicà i d’aquí poc les faré amb estèvia. Són opcions menys calòriques.

Ha notat que li demanin cada cop més sense sucre?
A les fires on vaig cada vegada faig curt amb les que porto sense sucre. I els compradors no solen ser diabètics sinó mares preocupades per reduir el consum de sucre dels seus fills i protegir-los de la càries.
Quins sabors triomfen més?
Són carmels de goma artesans, “delicatessens” per a totes les edats. Els adults en demanen de cava, vi, oli d’oliva, gintònic...

I a casa controlen el sucre?
No en som gaire consumidors. Jo prenc el cafè amb estèvia i els nens, sucre ecològic. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook