GentDT/Reportatge

La Temerària. Una programació plena de cultura

17.01.2016 | 04:00
La Temerària. Una programació plena de cultura
La Temerària. Una programació plena de cultura

“Feia anys que em rondava la idea d’obrir una llibreria a Terrassa. Arran del traspàs del Cau Ple de Lletres, que ofegava qualsevol altra alternativa, vaig adonar-me que hi havia espai per a la Temerària.” Qui parla és l’Àlvar Masllorens (1962), un barceloní que viu a Terrassa i que el 2 de setembre del 2015 va obrir una llibreria al carrer de la Unió, 7. “Som editors, independents i vocacionals que busquem quelcom més en aquest sector, sense perdre de vista que és un negoci.” Masllorens és soci de la Temerària Editorial, va ser editor de Deriva Editorial i director de la Casa del Llibre i Proa Espais. Una dilatada trajectòria que atresora un coneixement ferm del sector. Per això ha obert en un local diàfan i amb poc mobiliari.

Poesia, teatre, concerts...
No obstant això, la Temerària és molt més que una llibreria. És un espai adreçat a una ciutadania que pot assistir a presentacions de llibres, activitats infantils i lectures poètiques que figuren en el seu programa d’activitats mensuals. “Volem incorporar un programa de música clàssica, potenciar els recitals de poesia, incloure el jazz i apostar pel teatre que és el gran abandonat de les llibreries.” Unes sessions que fan a la sala condicionada per encabir fins a 40 persones i que aquest 2016 van arrencar ahir. “Recollim totes les propostes que ens facin les entitats i els clients perquè tenim aquest petit espai que posem a disposició de la ciutat”, assenyala Masllorens.
Per a aquest editor la trajectòria cultural de Terrassa és equiparable a la de Girona. “Pel volum de ciutadans i per la programació que fa té molt pes respecte a les ciutats del seu voltant.” Per això confia que tot rutlli a la Temerària, un nom que evidencia el risc (controlat) d’obrir un negoci llibreter a la ciutat.
Per tirar endavant ofereix una targeta de fidelització singular, amb un obsequi equivalent al 8,3% de descompte, a més del 5% que fan amb el carnet de la biblioteca.
Està especialitzada en literatura i humanitats, potencia les editorials independents i obre de dilluns a divendres (de 10 a 14h i de 16.30 a 20.30h) a més dels dissabtes, que tanca a les 21h.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook