GentDT/Reportatge

Re-Read. Llibres de segona mà i horari ampliat

17.01.2016 | 04:00
Re-Read. Llibres de segona mà i horari ampliat
Re-Read. Llibres de segona mà i horari ampliat

A la Rambla d’Ègara, 223, davant de la parada de l’autobús, trobareu una llibreria petita i plena d’encant que defuig de qualsevol concepció inicial que indiqui que estem en un comerç de segona mà.
L’ordre, l’espai, l’interiorisme, l’encant del local, la gran varietat de temàtiques i la porta oberta de bat a bat donen la benvinguda als nous clients que queden bocabadats a l’hora de descobrir que és una llibreria on poden comprar un llibre per 3 euros, dos per 5 euros i 5 per 10 euros. “A partir de cinc exemplars, tots valen 2 euros”, comenta en Pere Roca, un historiador i filòsof que fa un any va deixar la seva Barcelona natal per embarcar-se en l’aventura de llibreter. “Volia muntar un negoci i vaig veure que Terrassa reunia totes les condiciones i la veritat és que no me’n penedeixo.”

Cinema, música i xerrades
Coneixedor de la intensa vida cultural de la ciutat, va apostar per introduir en el seu negoci una programació estable d’activitats. Des que va obrir el desembre del 2014 ha organitzat un cicle de cinema a la fresca sobre el Neorealisme italià (a l’estiu i aprofitant la terrassa exterior), presentacions de llibres i xerrades, a més d’un concert de jazz. “Vaig viure un any a Buenos Aires i allà l’activitat cultural és frenètica. Hi ha molta tradició de llibreries de segona mà que obren fins a les 4 de la matinada perquè la gent que surt del teatre hi pugui anar, asseure’s a les butaques i llegir.”
En Pere vol traslladar aquest esperit a la seva llibreria i intenta perllongar al màxim l’horari per la Festa Major, la Fira Modernista o durant el Festival de Jazz. Habitualment, obre de 10 a 14h i de 17 a 21h, de dilluns a dissabte.
Reconeix que la crisi ha modificat el funcionament d’un sector que estava ancorat en un cert classicisme, preocupat només per la venda de llibres. “S’ha reinventat. Durant els anys de bonança es va imprimir molt i no hi ha prou consumidors lectors.”
Re-Red és una empresa amb franquícies arreu de l’Estat que es presenta com una llibreria low-cost, que “revèn” i “recompra”. Compren llibres als usuaris per 20 cèntims l’exemplar (excepte enciclopèdies, llibres de text o editats abans dels 90) i, en cas que el client en tingui més de 200, els hi recullen a domicili. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook