GentDT/Salut&Bellesa

Fer dieta. Aquest any sí!

17.01.2016 | 04:00
Fer dieta. Aquest any sí!
Fer dieta. Aquest any sí!

Gener és el mes per excel·lència dels bons propòsits i fer vida sana i cuidar la salut ha d´estar entre els nostres reptes prioritaris. Tenir cura de l´alimentació és important i no només per motius estètics o d´imatge. Amb tot, després de tantes celebracions festives, hi ha moltes dones i (també homes) que emprenen una batalla particular amb la bàscula al comprovar que han acumulat entre 1 i 3 quilos de més. La preocupació per recuperar la figura fa que aquests dies les clíniques de nutrició i dietètica rebin més consultes del normal de persones que es decideixen a seguir un pla d´aprimament assessorades per un expert en dietes.
Un pla saludable ideal ha de ser aquell que estigui basat en una alimentació equilibrada on mai ha de faltar la carn, el peix, les fruites i les verdures. També és important no prescindir d´altres aliments de la dieta mediterrània, com llegums, cereals, làctics, fruits secs i oli d´oliva cru.
Dit això, a l´hora de perdre pes haurem de guiar-nos pels consells d´un assessor nutricional per triar aquells aliments que ens beneficiaran per aconseguir el nostre propòsit. L´expert en nutrició Ata Pouramini, autor del llibre "Tú eres tu medicina", recorda que aprimar-se és qüestió d´organització. "No es pot aconseguir si fas la compra quan tens gana i et sents dèbil davant els capricis. Tampoc ho aconseguiràs si no tens productes sans a ma per picar entre hores i en canvi sí tens xocolata i d´altres snacks rics en greixos saturats", ha comentat.
Una bona alternativa és fer cultura integrals com el pa, la pasta, els cereals i l´arròs. Amb això alleugeriràs la càrrega de sucres refinats a l´alimentació. La natura també ens aporta aliments per cremar greixos, que consumeixen més calories en la digestió, apunta Pouramini. Parla de l´alvocat, els fruits vermells, l´aranja, la sopa d´hortalisses i el té, entre d´altres.
Les proteïnes vegetals han de ser prioritàries davant les animals. Eviteu la carn vermella i les més greixoses com el xai o el garrí. En canvi, les proteïnes de l´ou o el salmó (l´antioxidant perfecte) són imprescindibles en una dieta completa i sana. Per resistir els moments d´ansietat de picar opta per fruits secs saludables (nous, pipes o anacards) i evita els dolços, els enemics de les dietes. Que aconseguiu el vostre propòsit!

Apunta´t a un pla depuratiu
Després dels excessos nadalencs l´organisme necessita un descans hepàtic, reduir els greixos acumulats i depurar-lo per millorar les digestions i sentir-se més lleuger i enèrgic. El fetge comença el curs amb molta feina, i cal que l´ajudem. Diuen que un got d´aigua amb llimona en dejuni és ideal per una neteja interna. També els sucs de fruita àcida tenen importants funcions depuratives i regeneratives al gener.
Ajudar-nos d´herbes  naturals preparades en infusions també ens servirà per assolir els objectius d´un pla nutricional equilibrat. Sobretot és important  apostar per aliments frescos i natural i que la dieta estigui lliure de toxines, químics, sucres, refinats. Els productes i batuts detox també són una altra bona solució.

Llibres per poder menjar sa
Superfoods. Més de 70 receptes amb els aliments més preuats per cuidar la salut i viure millor.
Autor: Carla Zaplana
Editorial: Editorial Planeta, 2016
Pàg: 230

Súper alimentos. Com descobrir els productes amb més  nutrients del mercat i com cuinar-los.
Autor: Sue Quinn
Editorial: Editorial Lunwerg, 2016
Pàg: 160

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas