Postres

10.01.2016 | 04:00
Postres
Postres

Crema anglesa
►La seva preparació és senzilla i els resultats són sorprenents. Ingredients: el suc de 3 llimones, la ratlladura d’una d’aquestes fruites, 45 g de mantega , 250 g de sucre i 3 ous. Es fon la mantega en un cassó, amb la prevenció que no es cogui, i s’hi afegeixen el suc i les ratlladures. A continuació el sucre i, al final, els ous batuts. Una combinació que s’acabarà de fer al bany maria si la barregem a poc a poc durant 15 minuts per aconseguir que s’espesseixi. Es deixa refredar, s’aboca en un recipient de vidre i es guarda en un lloc fresc. Imprescindible per a pastissos o per esmorzar amb torrades.

Pa de pessic
►Casolà, deliciós, fàcil de fer i per llepar-se’n els dits. Es fa amb 3 ous, 1 iogurt de llimona, farina, sucre, oli i la pela d’una llimona. Cal escalfar el forn a 180º durant 15 minuts i untar el motlle de llauna amb una mica d’oli, farina i es posa al congelador. Mentrestant en un bol s’aboca el iogurt i, amb la mida de l’envàs, se’n fan dues de sucre, tres de farina i una d’oli d’oliva. Després s’afegeixen els ous i la pell ratllada de la llimona. Quan tot estigui fet, es treu el motlle del congelador i s’hi posa la pasta, que ha d’estar al forn uns 30 minuts, fins que la superfície quedi rosada.

Mousse
►Unes postres que agraden a grans i petits perquè són refrescants i fàcils de digerir. Pelarem dues llimones i bullirem les peles en un cassó amb 50 ml d’aigua i un parell de culleradetes de sucre durant 7 minuts. Després cal esprémer les llimones per fer un suc que reservarem. Agafem tres làmines de gelatina per diluir-les en una paella on afegirem
una mica d’aigua. Mentrestant, incorporarem al suc la llet condensada. Cal batre la barreja i afegir-hi el líquid amb la gelatina. A continuació, muntarem les clares d’ou a punt de neu i amb molta delicadesa barrejarem tots els ingredients. La mousse es repartirà en bols individuals i es deixarà a la nevera perquè es refredi.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook