GENT DT
Tecnologia

Pagar amb el mòbil marca tendència

10.01.2016 | 04:00
Pagar amb el mòbil marca tendència
Pagar amb el mòbil marca tendència

El dispositiu electrònic que sempre tenim a la vora, és a dir, el telèfon mòbil, porta el camí de convertir-se en una ei-na imprescindible a l´hora de pagar. En aquest sentit, dos de cada 10 espanyols ja realitzen pagaments a través de l´smartphone, segons indica un recent estudi que MasterCard ha elaborat entre unes 12 mil persones.

La tendència a gastar-nos els diners a través d´aquesta petita pantalla fa que les formes de pagament mòbils comencin a ser ben variades. La més habitual, segons l´anàlisi, ens porta a clicar al damunt d´una aplicació i a comprar a través de la nostra targeta de dèbit o crèdit. 7 de cada 10 espanyols usen la tarja a l´hora de comprar en línia. Per darrera queden d´altres formes de pagament, la més coneguda de les quals és Paypal, que creixen amb força.

Una altra modalitat que guanya adeptes a l´hora de passar per caixa amb l´smartphone és la d´apropar el propi telèfon a un terminal físic de pagament. Ja fa temps que els mòbils estan cridats a substituir, o almenys a complementar, les targetes de crèdit o dèbit físiques. I a fer que, quan anem a una botiga i el dependent ens digui el preu, posem l´smartphone, i no pas la targeta, ben a prop del terminal de pagament. Un 6,2% dels espanyols ja usa el mòbil a l´hora de pagar en tendes físiques.

Moneders virtuals
Avui ja hi ha aplicacions, com Telpark o ApparkB, que ens permeten pagar amb el telèfon les zones blaves d´aparcament. Però els experts coincideixen que la veritable revolució que encara està per arribar passa perquè les tendes físiques facilitin al públic, d´una manera generalitzada, pagar a través de l´smartphone.
En aquest propòsit hi ajudaran els moneders virtuals d´Apple, Android o Samsung, que, de ben segur, aviat esdevindran una característica estàndard dels telèfons intel·ligents. Les butxaques virtuals com la de l´app Cashcloud Wallet també hi contribuiran.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook