GENT DT
Motor

Els cotxes més esperats del 2016

10.01.2016 | 04:00
El Jaguar F-Pace és un dels models destinats a marcar el nou any en l´àmbit de les propostes que aportarà el sector del motor.
El Jaguar F-Pace és un dels models destinats a marcar el nou any en l´àmbit de les propostes que aportarà el sector del motor.

Ha arribat un nou any i això comporta per al món del motor nous models en el mercat internacional. Carlos Cancela, a El Confidencial, ha apuntat que les tendències que marcaran aquest 2016 seran l’electrificació, ja sigui com a vehicles 100% elèctrics o en forma d’híbrids endollables, coneguts com a PHEV, el cotxe autònom i més models tot-terreny, tot i que pensats per a una utilització més habitual per carretera.

L’any que acabem de deixar, el 2015, es considera com a bo per al sector de l’automoció, amb creixements notables en les vendes a Estats Units i Europa, però amb davallades a Brasil o Rússia. En termes generals, les previsions per a 2016 són positives en els mercats grans. Espanya ha tancat l’exercici de 2015 amb més d’un milió d’unitats i té expectatives de vendre al voltant d’1,2 milions de vehicles durant l’actual any, entre turismes i tot-terrenys.

Quant a alguns dels models que seran novetats durant els propers mesos, Mercedes oferirà el seu nou Classe E, una proposta que s’apropa al referent del mercat de les berlines, la Classe S. Integra dues grans pantalles TFT en el quadre de comandament, unes motoritzacions més eficients i un canvi automàtic de nou marxes, en una conducció autònoma.

Un altre vehicle destacat enguany serà el Volkswagen Tiguan, el tot-terreny compacte i amb una important novetat que destaca El Confidencial: la incorporació d’una versió híbrida endollable, el GTE, a part d’una carrosseria allargada amb set places.

Una dinàmica esportiva
Pel que fa a la marca Audi, aquesta aportarà novetats com l’Audi Q1 i un Q5 que inclourà també una variant híbrida endollable amb la denominació Etron.

També és molt esperat el Jaguar F-Pace. Per a Carlos Cancela, malgrat la gran experiència de la seva marca germana Land Rover, el que els enginyers han buscat amb el nou F-Pace és “un cotxe més gros i ampli, amb una estètica molt diferent a les clàssiques línies de Jaguar, però amb una dinàmica com la dels seus bons esportius”. Es posarà a la venda a la primavera.

Kia serà una altra de les marques importants d’aquest 2016 pel llançament d’un Kia Sportage absolutament renovat.

Ford, per la seva banda, reforçarà la seva aposta pels vehicles tot-terreny amb una nova generació del seu Ford Kuga i l’EcoSport com a model més petit, “amb un to més urbà, mentre que per la part alta llançarà un nou model, l’Edge”.

En relació amb Infiniti, el seu Q30 suposarà el primer model compacte de la marca japonesa i també arribarà el nou Infiniti QX30. Una altra marca fonamental, Toyota, té prevista una renovació completa del Toyota Prius, l’híbrid mes venut al món, i també el CHR, un petit tot-terreny. Altres opcions vindran de la mà d’Opel, amb les variants Astra Sports Tourer i la carrosseria familiar del seu compacte, juntament amb una versió híbrida.
Per últim, amb Smart arribarà la versió Cabrio de l’Smart Fortwo, mentre que la marca Bugatti mostrarà al successor del Veyron sota la denominació de Bugatti Chiron, “un nom que recorda el pilot oficial de la marca dels anys vint”.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook