Miqui Giménez: "Els jocs ens porten bons records"

04.01.2016 | 08:23
Miqui Giménez: "Els jocs ens porten bons records"
Miqui Giménez: "Els jocs ens porten bons records"

Miqui Giménez és mestre, música i membre de la Companyia de Jocs l'Anònima.

Quines activitats porta a terme la Companyia de Jocs l´Anònima?
Posem en valor els jocs tradicionals, tant els infantils i de carrer com els d´adults. Molts d´ells, per diferents circumstàncies, s´han anat perdent o corren el risc de caure en l´oblit, però nosaltres creiem que segueixen tenint vigència i per això els continuem practicant i els ensenyem, sobretot a persones del món educatiu.

D´on sorgeix el nom d´Anònima?
La seu de l´entitat és a Berga, però el nom de l´Anònima està inspirat en l´antiga i històrica fàbrica tèxtil terrassenca que es deia així. Però utilitzant el terme "anònima" també era una manera de transmetre que som els que som, però som més colla els que estimem els jocs. Ens vam anar coneixent a través de les escoles d´estiu i de la participació en festes tradicionals.

Precisament, vostès organitzen cada any l´Escola d´Estiu de Jocs Tradicionals i fa uns mesos han coordinat la participació catalana al festival internacional de jocs al carrer Tocatì, a Itàlia.
En efecte. L´Escola d´Estiu, celebrada enguany a Vic, és per a nosaltres un gran projecte. I el fet que formem part de l´Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals comporta contactes amb altres països i la participació a convocatòries com ara el festival de Verona, el més important del món en la seva especialitat. Ha estat una experiència molt satisfactòria i que ha significat un reconeixement al treball que portem a terme des de fa ja uns quants anys.

I també han presentat una mostra sobre els jocs en l´obra del reconegut investigador del folkloore Joan Amades. A vostè, què li crida més l´atenció dels jocs?
Interactuar amb els altres jugant és fantàstic. A més a més, el joc ens aporta molts bons records. Quan et retrobes amb altres persones al cap dels anys sempre sorgeixen els bons records comuns, i en ells tenen molt a veure els jocs compartits de petits.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook