Hoquei solidari: Un torneig consolidat i d´èxit on ja figuren altres esports

27.12.2015 | 04:00
Un torneig amb entitat pròpia, molt reconegut, que implica tots els clubs d´hoquei de la ciutat
Un torneig amb entitat pròpia, molt reconegut, que implica tots els clubs d´hoquei de la ciutat

El voluntarisme d’un grapat de persones va fer possible la primera edició d’aquesta competició el juny del 2009. La resposta va ser tan excepcional que a hores d’ara és un torneig amb entitat pròpia, molt reconegut, que implica tots els clubs d’hoquei de la ciutat i que es planteja com un gran esdeveniment esportiu, social i solidari.
La recaptació que s’obté de les inscripcions dels diversos campionats (hoquei herba, tennis, pàdel, caminada, golf, BTT i cursa) es destina al projecte guanyador del concurs convocat mesos abans.
Les bases de l’associació Torneig d’Hoquei Solidari contemplen que només puguin optar-hi les entitats de Terrassa amb projectes adreçats a menors de 18 anys. A la darrera edició van repartir 29.241 euros, un xifra que ronda els 30 mil euros que els darrers anys acostumen a donar.

El 2016, el dia 11 de juny
El Solidari, com es coneix popularment, se celebra sempre al juny. “És quan s’acaben els campionats, els jugadors s’obliden de la competició i hi ha un cert relaxament”, comenta Ivà Morcillo, membre de la comissió organitzadora formada per una vintena de persones. És el dia que es reserven per jugar amb els amics. Cada any se celebra en un club diferent. Aquest 2015 va ser al CD Terrassa i el 2016 serà a l’Atlètic.
La implicació és total: un miler de jugadors, un centenar de voluntaris a l’organització i uns dos mil visitants durant una jornada que se celebra de 10 del matí a 7 de la tarda.
Un dia excepcional on la diversió, la familiaritat i el bon humor conviuen amb la satisfacció de participar en una competició que fa un cop de mà a qui ho necessita. Fins ara han ajudat 21 projectes d’entitats com Acau, Esplai la Fàbrica, escola Crespinell i l’Eina Cooperativa, entre d’altres.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook