Cursa per la justícia social: Una aposta pel compromís, la cooperació i la integració

27.12.2015 | 04:00
La tercera cursa serà el 3 d´abril del 2016.
La tercera cursa serà el 3 d´abril del 2016.

Diuen que la generositat, l’entrega, el compromís i la solidaritat són accions que cotitzen a l’alça. Així opina el sindicat Comissions Obreres, organitzador d’aquesta cursa que se celebra des de fa dos anys, que la valora com una aposta ferma pel compromís i la cooperació que recordi la necessitat d’una veritable justícia social.
No obstant això, va néixer per donar una resposta immediata a Creu Roja que necessitava omplir el rebost d’aliments per a nadons i nens. Les dades són prou evidents: 1.500 corredors, 200 voluntaris i la recollida de 10.000 quilos d’aliments que van repartir entre 1.390 famílies. A més, hi va participar gent coneguda com els atletes Jaume Leiva, Ninfa Estela, Nacho Cáceres i Carlos Castillejo.

La propera, el 3 d’abril
La segona edició va ser especial i emotiva perquè la van dedicar al vint-i-cinquè aniversari de Prodis. “Noranta persones amb paràlisi cerebral van fer el recorregut acompanyats d’atletes motors”, comenten des del sindicat.
Des de l’entitat, la qualifiquen de “fantàstica” perquè van veure com cent voluntaris feien torns per portar les cadires de rodes. “Van ser moments en què l’esportista i la persona amb paràlisi cerebral tenen una connexió especial, malgrat que no es puguin comunicar amb paraules”, recorda el gerent, Dani Jorquera.
Des de Comissions Obreres es feliciten que aquests dies augmentin les accions solidàries tot i que ells aposten decididament perquè sigui una pràctica sostinguda durant tot l’any. “La lluita ha de ser diària i treballem per tenir un model més just, equitatiu i solidari”, comenten.
La tercera cursa serà el 3 d’abril del 2016.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook