Cursa de les dones i Cursa per la infància

27.12.2015 | 04:00
L´Esplai Guadalhorce organitza la Cursa Solidària Infantil
L´Esplai Guadalhorce organitza la Cursa Solidària Infantil

L’Esplai Guadalhorce és tota una institució. Lluita els 365 dies de l’any per aconseguir millores socials i benestar per a les famílies desfavorides dels barris de Guadalhorce, Can Palet, Can Palet II i Xúquer. Són 15 persones que ajuden 80 nens, d’entre 3 i 19 anys, en tasques de reforç escolar, socialització, activitats lúdiques i esport en un moment que és força complicat. “Treballem amb una franja de la població que s’ha quedat fora de la recuperació econòmica”, comenta el seu president, Paco Utrera. En aquest context, l’esport és una eina indiscutible “perquè no entén ni de cultura, ni de religions, ni de classes socials”.
Per això, amb motiu del seu trentè aniversari, van organitzar a l’octubre la I Cursa Solidària Infantil, que es va celebrar a Parc Vallès. “S’hi van inscriure més de 700 persones i nosaltres vàrem aconseguir 1.400 euros que vàrem destinar a material i als monitors que ajuden en el reforç escolar.” Una activitat que va ser possible gràcies a l’ajut d’un centenar de persones. “Difícilment sense ells s’hagués fet.” Altres activitats esportives solidàries que organitza són un torneig de futbol sala, coincidint amb Festa Major, i un 3x3 de bàsquet.

Una cursa molt femenina
La demanda de les esportistes va incentivar que l’Associació Esportiva Mitja Marató organitzés la Cursa de les Dones de Terrassa. Una competició de cinc quilòmetres, en un recorregut urbà, que s’ha fet durant dos anys, que ha estat tot un èxit (en total, més de dos mil inscrits) i que té una ferma consciència solidària. El 2014 van destinar la recaptació a l’Associació Sanfilippo de Barcelona i el 2015, a l’ONG Ajuda Directa. “Sempre l’hem fet al setembre, tot i que la volem traslladar a l’octubre. Estem en contacte amb dues o tres entitats, però encara no hem decidit a qui donarem els guanys”, comenten. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook