GentDT/Gastronomia

El pràctic recurs del menjar per emportar

13.12.2015 | 19:57
Les cases que preparen menjar per emportar tenen una àmplia oferta a la que no falta el pollastre rostit amb prunes i pinyons
Les cases que preparen menjar per emportar tenen una àmplia oferta a la que no falta el pollastre rostit amb prunes i pinyons

Les Festes són sinònim de passar temps en família, ben sovint al voltant d’una taula i fent un bon àpat. Però massa vegades, les Festes també comporten una feinada, en especial si tenim convidats a dinar. En aquest cas, qui més qui menys vol tenir la casa neta, o com a mínim presentable, així que s’esmerça en treure la pols i tenir-ho tot en ordre perquè tothom s’hi senti còmode. A més, cal pensar en quin menú oferirem els nostres comensals, en què sigui del seu gust, en què no fem curt si hi ha gana, en deixar ben polits aquells plats i aquelles copes que només fem servir quan arriba el Nadal, en fer una repassada a les estovalles més maques que tinguem, en comprar les begudes...
Si ens posem a fer la llista dels deures que ens vénen a sobre quan arriba el Nadal, la llista pot ser gairebé inacabable. Per això i amb la finalitat de descarregar-nos una mica de tant embolic, hi ha una opció que cada vegada escullen més famílies. És encarregar el menjar del dia de Nadal o Sant Esteve. Aquesta recurs esdevé una alternativa ben còmode, ja que d’aquesta manera evitem passar llargues hores a la cuina entre cassoles i papers de receptes.

De tot per triar
Les cases que preparen menjar per emportar, o bé tenen productes congelats que ens faciliten la vida al Nadal, compten en general amb una oferta molt àmplia de gustoses propostes. Si acudim a algun d’aquests establiments veurem que aquests dies hi preparen els plats més típics de les Festes. L’escudella del dia de Nadal i els canelons de Sant Esteve no solen faltar al catàleg, on també acostuma a haver-hi una extensa varietat de carns i peixos cuinats de les formes més diverses. El bacallà amb panses i pinyons o els pollastres farcits en són dos bons exemples.
Els rostits també tenen força èxit durant aquestes dates, així com els suquets de peix, les sarsueles, el fricandó o les espatlles de porc o xai cuinades al forn. A aquest tipus de botigues també hi trobarem tota classes d’entremesos (una ensaladilla russa, un assortiment d’embotits, uns canapés, uns minirotllets de salmó...).

Amb antel·lació
En general, els establimemts que venen menjar per emportar solen treballar més quan s’acosten els dies més assenyalats del Nadal. Fins i tot algunes d’aquestes botigues obren durant els matins dels dies 25 i 26 de desembre per tal d’oferir les receptes acabades de cuinar als clients.
Esperar a fer la compra a última hora és una opció, però per evitar imprevistos val més que encarreguem els menjar per emportar al nostre venedor de confiança amb uns certs dies d’antel·lació. D’aquesta manera no hi haurà cap problema per escollir la recepta que més ens agradi.
Un altre dels factors que convé tenir en compte és que la majoria d’aquests comerços brinden la possibilitat d’endur-nos cap a casa només mitges racions. Aquesta serà una bona alternativa si tenim nens o avis que tal vegada no són de tant menjar.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook