Jacint Comelles: "El realment important és l´aprenentatge de l´ofici"

13.12.2015 | 04:00
Jacint Comellas és responsable del taller de ceràmica Llevall&Elies
Jacint Comellas és responsable del taller de ceràmica Llevall&Elies

Jacint Comellas és responsable del taller de ceràmica Llevall&Elies. Va estar vinculat a Trajecte, un projecte col·lectiu artístic dels anys vuitanta a Terrassa.
Comellas ha guanyat diversos premis, com ara el Ciutat de Castelló, i fins al proper dia de Reis participarà a la Fira d’Artesans de Sabadell, ubicada al centre de la co-capital vallesana.
“Per a mi, l’artesà és una persona que ha après un ofici, encara que no tingui tradició, i es dedica a treballar-lo. No és una feina merament manual”, diu. “L’artesania, amb el disseny i l’art, configuren una mena de facetes que coincideixen en bona part”, prossegueix.
També ha impartit classes, “però sempre he prioritzat la meva producció. Es tracta de fer un producte i comercialitzar-lo. Penso que un ofici és per això, la qual cosa és compatible amb exercir la docència”.
Jacint Comellas explica que amb la ceràmica va trobar una línia pròpia que va ser la base del seu treball durant uns dotze anys. “Malgrat això, en el moment en què va començar la crisi econòmica la demanda va caure en picat i em vaig veure obligat a buscar una altra orientació”. Aquesta ha estat la línia que ha denominat “Sunshine”, decantada cap al turisme.
“Faig rellotges, safates i altres objectes. Porto treballant-hi uns set anys”. Aquests productes tenen sortida a les botigues especialitzades de Barcelona. “Els seus colors, el turisme els associa al Mediterrani i a la nostra cultura”. Ara també treballa en uns còdols per posar-hi plantes i flors i en el disseny d’unes urnes funeràries. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook