Clemència Peris: "Quan creo abans dibuixo la peça a mà, és essencial"

13.12.2015 | 04:00
Clemència Peris treballant al seu estudi
Clemència Peris treballant al seu estudi

La joiera Clemència Peris és propietària de les botigues del mateix nom a Terrassa i Barcelona. Apassionada de les belles arts, fa també disseny gràfic i industrial i regals d’empresa, entre altres especialitats.
“Vaig començar dedicant-me a l’art, fent pintura i escultura, i em van atreure els metalls i les pedres precioses. Així, vaig passar a la joieria. Jo crec que la creativitat la portes sempre a dintre teu i és l’element decisiu a l’hora de realitzar les peces”, explica.
Segons Peris, la base de l’artesania és el dibuix manual. Quan creo abans dibuixo a mà. No descarto les noves tecnologies, les tres dimensions. Però primer has de dibuixar”. Després, l’acabat artesà és “l’essencial, aquesta és la diferència amb el producte multimarca.”
La digitalització, precisament, ha provocat canvis en l’artesania, sobretot en la difusió i promoció dels objectes creats, remarca aquesta joiera. I això ho ha fet specialment a través del seu web (www.clemenciaperis.com). “Primer, volia portar els meus dissenys a Barcelona, que és una porta oberta al món, i vaig obrir-hi una tenda. I ara, gràcies al web, els meus dissenys arriben a tot el món i tinc molts clients de Madrid, per exemple, i de l’àmbit internacional.”
Per a Clemència Peris, les joies són “un sentiment. Normalment, tenen un valor més sentimental que patrimonial. Pensem en aquella joia que era de l’àvia o de la mare... Són records que per a nosaltres van més enllà de qualsevol preu econòmic. El valor sentimental és superior al monetari.” //

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook