Carmina Gimeno: "L´artesà fa uns objectes únics que no es poden trobar arreu"

13.12.2015 | 04:00
Carmina Gimeno és directora del Centre de Plàstica Manetes de Terrassa
Carmina Gimeno és directora del Centre de Plàstica Manetes de Terrassa

Sobre el seu treball, Carmina Gimeno, directora del Centre de Plàstica Manetes de Terrassa, diu que "provo d´ensenyar les arts plàstiques, que tant ens aporten a nivell físic i psiquic. Sobretot, deixant a part encàrrecs individuals, intento desenvolupar figures relacionades amb la ciutat, com ara el Drac o el patge Xiu-Xiu." Un moment de l´elaboració d´aquestes reproduccions de patges Xiu-Xiu es reflecteix en la portada d´aquesta edició de Gent DT.
Manetes es va crear ja fa més de setze anys. El seu objectiu és "ensenyar a treballar amb les mans materials bàsics, cada cop més ignorats, com fang, cartró, fusta, guix o vímet, i amb totes les eines que els puguin moldejar. Per exemple, l´aigua, la pintura, la serra o el pinzell." Així, Manetes és un espai on es pot fer o proposar "tot allò que ens interessa en les arts plàstiques, així com afavorir la creativitat i la imaginació."
Gimeno confessa que es va dedicar a aquesta professió per "una barreja de dos aspectes que m´agraden: el dibuix, la pintura, el cartró-pedra i el fang i poder-ho ensenyar als altres. M´agrada el contacte amb les persones." A l´hora de definir què és per a ella l´artesania, Carmina Gimeno respon: "Fer, crear coses uniques que no pots trobar arreu."
A Manetes, que habitualment participa a la Fira Modernista de Terrassa, hi van els nens, però també els adults. "Venir aquí és una bona forma de canalitzar la capacitat imaginativa de les persones. Ensenyem a utilitzar les mans i els materials que tenen a la seva disposició. Als nens se´ls dóna absolutament tot fet i per a la formació d´una persona és molt important aprendre a fer les coses un mateix."
De cara al futur de l´artesania, Carmina Gimeno considera que "si tots prenem consciència que es tracta d´un comerç de proximitat i que forma part de nosaltres, segurament tindrà molt recorregut. I si en l´àmbit de les institucions es recolzen els productes i serveis més propers, això també ajudarà força a tirar endavant."

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook