GentDT/Gastronomia

Quatre idees amb pernil per a les festes

11.12.2015 | 07:53
Amanida de pernil i foie
Amanida de pernil i foie

En forma de "makis", per als més atrevits
Potser la gastronomia japonesa no és la nostra especialitat però, a la cuina, l´aventura és l´aventura. Així que, primer, rentem molt bé uns 200 grams d´arròs de sushi. Els posem a bullir i fem que reposin 10 minuts. Després estenem l´arròs i hi afegim una barreja de 35 grams de sucre, 7 de sal i 35 ml de vinagre d´arròs. En acabat, emprarem una estoreta per fer sushi. Hi col·locarem una fina capa d´arròs, uns talls de pernil ibèric a sobre, un talls de formatge manxec, rúcula i tomàquet. Ho enrotllem que quedi tot ben pres i tallem, a trossos, el tub que en resulti.

El més fi: barrejat en una amanida de "foie"
Quan s´acosten les festes elaborem creacions gastronòmiques domèstiques que no entren en el nostre receptari durant la resta de l´any. Aquesta recepta n´és un bon exemple. Al bell mig d´un plat, hi col·loquem una muntanya d´enciam tallat petit, envoltada d´uns talls de pernil ibèric. Agafem "foie" d´ànec, en fem unes làmines generoses i el "marquem" a la planxa. El posem al damunt de l´enciam. Hi afegim unes nous. Tot anirà banyat amb una salsa vinagreta que prepararem tot barrejant vinagre balsàmic, oli d´oliva, pinyons i raïm macerat en conyac.

Farcit de ceba cruixent
Hem de començar a prendre idees per als entrants dels àpats de Nadal. Què farem, doncs? Preparar uns tubs de pernil ibèric replets d´una apetitosa ceba cruixent. És una recepta fàcil de cuinar. Piquem una ceba a daus i la passem per farina. Tirem oli en una paella i hi fregim la ceba fins que quedi daurada per fora. La posem al damunt d´un paper de cuina durant unes hores a fi que xucli l´oli que sobra. Després només es tractaran uns 150 grams de talls de pernil ibèric i els farcirem amb la ceba. Els enrotllarem com si fossin un tub, o un caneló, i els posarem al damunt d´unes torradetes. Ja ens explicareu què en pensen els vostres convidats.

En una tapa de bolets
Hi ha fórmules culinàries que, com les matemàtiques, són infalibles. Igual que dos més dos són quatre, quan a taula es barregen dos aliments tan plaents com els bolets i el pernil ibèric, el resultat és extraordinari. Amb uns ingredients tan bons, tampoc cal que les elaboracions siguin massa rebuscades. Vegem, a mode d´exemple, aquesta tapa de bolets amb pernil ibèric i pinyons. Per donar-li forma, fregim els bolets i els salpebrem. De seguida hi agregem el pernil ibèric tallat petit, a més d´uns quants pinyons i una mica de julivert. Si intuïm que el pernil ja cruix, apaguem el foc i gaudim del millor de tot. Menjar-nos-el!

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas