GentDT/Comerç

Les botigues obriran demà i cinc festius més fins al gener

07.12.2015 | 04:23
Segons el calendari comercial de diumenges i festius autoritzats d´obertura comercial, demà i el dia 20 formen part dels vuit diumenges i festius amb permís d´obertura al públic
Segons el calendari comercial de diumenges i festius autoritzats d´obertura comercial, demà i el dia 20 formen part dels vuit diumenges i festius amb permís d´obertura al públic

Els bons resultats del Black Friday corroboren la percepció optimista que tenien els comerciants de cara al Nadal. A hores d´ara els aparadors ja estan tots engalanats per mostrar les coses que seran objecte de desig dels compradors.
Segons el calendari comercial de diumenges i festius autoritzats d´obertura comercial, demà dimarts és un dels vuit diumenges i festius amb permís d´obertura al públic, tal com recull la llei d´horaris comercials. Per a l´any 2016, s´han fixat el 3 i 10 de gener com a festius autoritzats.
Una seixantena d´ajuntaments catalans, entre els quals figura el de Terrassa, han afegit i/o modificat el calendari per tal d´afavorir les compres. Així, doncs, i en resum, les botigues locals poden obrir els dies 6, 8, 13, 20 i 27 de desembre, a més del 3 i 10 de gener.
La Confederació de Comerç de Catalunya estima que els beneficis per al petit i mitjà comerç es poden incrementar fins al 4%, un percentatge que dista molt del d´anys anteriors, i calculen que la despesa fregarà els 700 euros per llar.
Entre els sectors que potencialment augmentaran més les seves vendes figuren el de la rellotgeria i joieria, el de joguines i també el de perfumeria i bellesa. Tots ells competiran per una quota de mercat on també figuren l´electrònica de consum (smartphones, tauletes, televisions de nova generació...), l´alimentació de qualitat (xarcuteria, fruits secs, confitures, carn, peix, marisc... més les begudes com el vi, el cava, la ginebra i les cerveses artesanals) i la moda i els seus complements.
Són productes a l´abast de tothom a internet, una competència que es presenta ferotge per al comerç tradicional. No obstant això, des de la confederació consideren que no és prou significativa i que els consumidors encara confien en la compra presencial.
Malgrat tot, són perspectives optimistes que no abasten tothom per igual. El president de la confederació, Miguel Ángel Fraile, va fer esment no fa gaire de les botigues de barri, on la millora econòmica és difícil de veure per la incidència de l´atur i una oferta limita- da.
El sector comercial confia plenament en la remuntada de les vendes i una dada fonamental és l´increment de les contractacions que han xifrat en un 3% i que comportaria unes 9.000 persones més al mercat de treball. Un percentatge que augmentaria més en altres sectors com és el de l´hostaleria, la restauració i el turisme. També s´ha detectat un increment de personal a les empreses de paqueteria i logística per l´increment de les transaccions de comerç electrònic. De fet, Catalunya i Madrid són les comunitats on més ha crescut la contractació, fins a un 20%.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas