GentDT/Estil

Ponxos, capes i mantes

08.11.2015 | 04:00
Ponxos, capes i mantes
Ponxos, capes i mantes

Fins ara no han estat peces en voga perquè no són gaire còmodes i això obstaculitza que tinguin un ús generalitzat. Portar un ponxo, una manta sobre les espatlles o una capa no és pràctic. Potser ara tampoc. La diferència és que aquest hivern són les peces estrella a les col·leccions de les grans cadenes comercials com Mango, Zara, Berska, Massimo Dutti, H&M o Burberry.
Recordeu-vos que els ponxos són aquelles peces que només tenen una obertura al coll i sense mànigues, que les mantes són peces de drap de grans dimensions que s´utilitzen com si fossin fulards i les capes són les més senyorials. Són les que s´assemblen més a una jaqueta, amb la diferència que tenen dues ranures laterals per treure els braços. Burberry té molt a veure amb l´eclosió d´aquesta última peça com a tendència d´aquesta tardor.
La firma britànica va fer que la capa fos el complement de moda per excel·lència el 2014, amb un disseny molt versàtil i reversible, que va comercialitzar per uns 1.100 euros. Un preu elevat que no va limitar la seva venda. Ans al contrari, va ser una de les peces més demanades pels fidels a la marca.

De llana, drap o punt
Aquestes vendes van ser un toc d´atenció per a les firmes més comercials que ara, un any després, mostren les seves propostes als aparadors. Capes, ponxos i mantes tenen un lloc preferent a les botigues que marquen tendència.
Els colors camel, negre, blau, gris i vermellosos són els que triomfen en aquestes peces que poden ser estampades amb dibuixos ètnics o geomètrics. Això sí, abans de fer el pas i comprar-les heu de saber que, tot i ser molt càlides, no són fàcils de portar ni tampoc de combinar. La millor opció és portar-les amb bàsics de camisa blanca, texans i botes altes. Si voleu anar més mudades podeu apostar per una camisa llisa o estampada, uns "shorts" o faldilles curtes amb mitges trucades i botes altes. I, si voleu anar de festa, res millor que aposteu per la capa, un vestit bàsic ajustat en tons foscos i unes botines o unes sabates de taló alt que estilitzin la figura.

Comoditat qüestionada
Els ponxos amb serrells són més informals i perfectes per al dia a dia. N´hi ha amb més filigranes que altres que han estat confeccionats amb una llana més atapeïda. Si us decanteu per aquests últims els podeu fer servir com a substituts de l´abric perquè són més lleugers i, a més, els podeu transformar fàcilment. Només cal que us cordeu el ponxo amb un cinturó estret a la cintura. Es tracta d´adaptar una de les peces que van identificar el moviment hippy dels anys 70 a la moda del 2015.
Les mantes, en canvi, són el complement perfecte per vestir amb l´abric. No obstant això, si voleu que en sigui un substitut heu de saber que n´heu d´agafar una que sigui més llarga que ampla perquè l´heu de fer servir com si fos un xal. El secret és evitar que rellisqui. Davant d´aquesta tessitura us podeu fer un nus informal o agafar els extrems amb una agulla de mudar. Les capes de drap són l´elegància personificada. Acostumen a ser llises, de color camel i amb ribets foscos. Una peça que sedueix a les dones que volen anar conjuntades i que fugen d´improvisacions. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook