Carta d' una lectora

Quan les portes del bus es tanquen abans d´hora. On rau el problema?

05.11.2015 | 16:00
Quan les portes del bus es tanquen abans d´hora. On rau el problema?
Quan les portes del bus es tanquen abans d´hora. On rau el problema?

Una lectora de Diari de Terrassa denuncia el fet de que després de rebre un cop amb la porta de l'autobús quan intentava baixar del mateix amb els seus dos néts perquè el conductor va tancar les portes abans d'hora; el conductor no només no li va demanar disculpes, si no que la va convidar a posar una denuncia. La lectora es planteja que la visió del conductor de les portes del darrera de l'autobús no és óptima. Aquí reproduïm el texte íntegre de la carta que avui es publica a l'edició impressa del Diari:

On rau el problema?
Han passat ja algunes setmanes des que un dels meus néts i jo vam patir un accident dins l´autobús, sortosament sense conseqüències físiques greus.
Fet: era el matí d´un dilluns en què jo acompanyava a l´escola el Vapor dos dels meus néts, una nena de 8 anys i un nen de 5. El desplaçament, el vam fer en autobús, accedint al vehicle a la parada del Doré per baixar a la del Politècnic, que queda prop de l´escola. Fins aquí cap problema. Vam arribar a la nostra parada i el "senyor" conductor va obrir les dues portes que s´utilitzen per baixar. Nosaltres érem a la porta del darrera. Va baixar la nena i seguidament ho vaig intentar jo amb el nen agafat de la mà. Dic "ho vaig intentar" perquè el "senyor" va tancar la porta quan encara no havíem acabat de baixar. Això va representar que el meu braç esquerre rebés un bon cop i que, en saltar ràpidament a la vorera, el nen topés de cap contra el tronc d´un arbre. La meva reacció va ser entrar per la porta del davant sortejant les persones que hi havia validant els seus bitllets i fer-li educadament un toc d´atenció, al conductor, perquè posés més atenció al tancar les portes.
Diàleg:
–"Vigili quan tanqui les portes..."
–"¿Cómo dice? no la entiendo."
–"Digo que tenga cuidado cuando cierre las puertas ya que las ha cerrado mientras estábamos bajando."
–"A mí no me diga que no tengo cuidado –va respondre molt ofès– si se han hecho daño vaya a urgencias o si quiere puede poner una denuncia."
–"No voy a ir a urgencias porque no hay ninguna lesión importante, gracias a que mis reflejos todavía funcionan bien y he bajado con rapidez, ni tampoco voy a poner ninguna denuncia porque tendría que darme su nombre y yo jamás perjudico a ningún trabajador, lo que sí voy a hacer es escribir una carta al Diari de Terrassa, quejándome de lo que ha pasado y de lo mal que he sido tratada por usted."
En cap moment el "senyor" es va disculpar, com penso que hauria sigut el mínimament correcte.
Pel que sembla, el fet de tancar les portes quan encara hi ha alguna persona que no ha acabat de baixar no és tan infreqüent.
On rau el problema? La perspectiva que el conductor veu des del retrovisor no és prou bona? El conductor no posa massa atenció al moment d´obrir o tancar les portes? O potser passa una altra cosa.
En el meu cas he arribat a pensar que potser el problema el tinc jo amb el meu metre i mig d´alçada, que em fa invisible quan vull sortir de l´autobús per la porta del darrera. No és una fal·làcia, alguna vegada m´ha passat que en arribar a la meva parada el conductor ha obert només la porta del mig però no la del darrera, això sí, en aquest cas sempre he rebut per part del conductor una paraula amable de disculpa per no haver-me vist. Hauré doncs de desestimar l´opció de baixar per la porta del darrera?

Rosa Barba

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook