Algunes varietats

12.10.2015 | 04:00

Granny Smith
Austràlia és el país originari de la poma granny smith. Es tracta d’una varietat molt fàcil de reconèixer, ja que és l’única poma que té un color veritablement homogeni.
És un color verd intens amb puntets blancs. La seva forma és molt arrodonida. Quant al sabor, és d’una textura molt cruixent, de polpa blanca, molt sucosa i amb un sabor pronunciadament àcid.
Pel que fa a les seves propietats, és rica en magnesi, és ideal per als esportistes per ser energètica i també reforça la memòria.

Fuji
Es por dir que és una varietat “inventada” al Japó. Es conserva molt bé i pot aguantar molt de temps al fruiter, per això és fàcil trobar-ne durant tots els mesos de l’any.
En relació amb el seu color, es barregen lleugers tocs vermells amb les tonalitats grogues i també algunes línies fosques. La seva forma és arrodonida, mentre que el sabor resulta lleugerament àcid i la polpa esdevé molt cruixent i sucosa.

Golden delicious
L’origen es troba als Estats Units, lloc on van mutar per primera vegada, però actualment les varietats es conreen a les zones temperades de tot el món, Espanya inclosa. La golden és una de les espècies més clàssiques i conegudes, i la segona més conreada al món. Està disponible durant tot l’any.
El color és groc verdós, amb puntets foscos. La forma, arrodonida i molt regular. Quant al sabor, és dolça, aromàtica, de polpa sucosa i també molt cruixent.

Pinklady
Diuen que, fa uns anys, un home li va oferir a la seva dona per sant Valentí un ram de flors engalanat per la seva florista amb una poma pink lady. Un missatge acompanyava el present: “Perquè se la mengin entre els dos enamorats”.
Pink lady és un símbol de seducció. És una poma suggestiva, molt natural, cruixent. És la poma de l’amor. El seu color vermell suau i el seu glamur són inimitables. A vegades s’acompanya d’una enganxina en forma de cor. La pink lady és més que una poma.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook