Gent DT/Oci

La millor manera d´organitzar les festes infantils

11.10.2015 | 04:21
Planificar la festa és primordial perquè tot funcioni bé
Planificar la festa és primordial perquè tot funcioni bé

No perdre els nervis i no deixar-se portar per la cridòria dels nens és quelcom fonamental perquè tot rutlli com estava previst. L´organització i la planificació prèvies són essencials en una festa infantil, així com la col·laboració de germans, avis i amics per controlar els nens i evitar que sigui un guirigall.
Si ho feu a casa, recordeu-vos que és millor celebrar la trobada a l´exterior que no pas al menjador o el garatge perquè els nens han de tenir un espai per berenar i un altre per jugar. Penseu-hi en preparar jocs per trencar el gel i animar la festa i explicar unes mínimes normes de conducta com, per exemple, a quins espais o habitacions no poden accedir i quins objectes no poden tocar.
El repte d´aquestes trobades és aconseguir que els convidats s´ho passin d´allò més bé i, en això, els adults hi tenen molt a dir. Si els deixeu que juguin al seu aire i sense un mínim control poden acabar en conflictes i baralles. Per això és important la vigilància dels adults.

Contractar els serveis
Si voleu delegar aquesta responsabilitat podeu anar a un parc infantil, com Aventura Park, on us trobareu amb tot organitzat. Des dels jocs fins al berenar passant per l´animació a l´hora de l´entrega de regals i el fi de festa. I si el pressupost s´enfila i voleu una solució intermèdia podeu llogar un local per a festes on us trobareu jocs, una cuina, televisió, equip de música..., amb l´opció d´encarregar el berenar al servei d´àpats, de contractar l´animació, el servei de fotografia, etcètera. A Terrassa hi ha una oferta prou àmplia i podeu triar entre Al Teu Aire, Privat o Boongha, entre altres.
Aquestes són dues opcions molt vàlides si no voleu que la festa del vostre fill o filla es converteixi en un enrenou.

Al parc o a qualsevol plaça pública
El Parc de Vallparadís, el de Sant Jordi o les places públiques acullen els caps de setmana o els divendres a la tarda les festes infantils de les famílies que volen celebrar l´aniversari dels nens, però que no disposen d´espai a casa seva. Una opció molt econòmica que, a més, no requereix de permís municipal. Els ciutadans són lliures d´organitzar-ne una amb nens a qualsevol dia i hora de la setmana respectant, això sí, el veïnat a la mesura que pugui i la netedat de l´espai que han ocupat. És la opció més barata, però també la que requereix més supervisió dels adults per vigilar una mainada que escampa la boira en un espai obert. En aquest cas,  la vigilància és fonamental i, potser per això, molts pares dels nens convidats es queden a fer un cop de mà els amfitrions. La organització és molt important i és aconsellable fixar un horari de convocatòria (i també de finalització), establir un temps pel berenar i pel pastís i  també una bona estona pel joc. És aconsellable anar equipats amb tots els estris (estovalles, tovallons de paper, gots i plats de plàstics, bosses d´escombraries...) i, com a deferència cap els altres pares, un termo amb cafè i uns dolços per passar l´estona. Cal no deixar res  a l´atzar i, per això, és important preveure quin temps farà per tenir capacitat de reacció i modificar l´horari, si s´escau.

Pensar com un nen
Una opció divertida és fer una festa temàtica agafant com a referent el personatge preferit del nen, la seva afició o l´esport que li cridi més l´atenció. Però n´hi ha unes altres:
1-Del color. Que tot sigui de la seva tonalitat preferida, inclosos els convidats.
2-Gastronòmica. L´eix central pot ser la preparació d´un petit berenar amb formes infantils on no faltin les galetes.
3-Olímpica. Si disposeu de l´espai suficient res millor que organitzar una competició esportiva.
4-De jocs tradicionals. Des de la corda fins al del mocador, la cursa de sacs o buscar caramels dins un recipient ple de farina.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook