Gent DT/ Oci

Per Europa, de tassa en tassa de cafè

04.10.2015 | 04:21
Per Europa, de tassa en tassa de cafè
Per Europa, de tassa en tassa de cafè

Dijous passat va celebrar-se per primera vegada el Dia Internacional del Cafè. És una bona excusa per pensar en un plaent viatge tot seguint la irresistible flaire d´una infusió global. Malgrat que la beguda aromàtica es consumeix arreu del món, Europa compta amb les seves pròpies capitals cafeteres.
Tal vegada, la més coneguda és Roma. La "ciutat eterna", on van néixer variants com "l´espresso" o el "cappuccino", amaga establiments com el Sant´Eustachio Il Caffe, on en serveixen més de 6 mil tasses al dia. Situat a la plaça del mateix nom, aquest és un lloc amb força història, ja que va fundar-se l´any 1938. Des del web de reserves turístiques en línia Booking.com també ens insten que passem pel terrat de l´allotjament La Maison d´Art Suites per tal de beure un cafè amb vistes a un temple únic, el Panteó d´Agripa.

Un vals, dolç o amarg
Ja sigui amb més o menys sucre, tant és, la següent estació d´aquest viatge que fem amb la nansa al dit passa per Viena. A la bella capital d´Àustria hi ha més de 800 cafès, segons l´oficina d´informació turística de la ciutat. I és que els famosos cafès vienesos són veritables institucions que formen part de la pròpia idiosincràsia del país. L´any 2011, la Unesco va incloure la tradició del cafè de Viena a la llista dels béns que són patrimoni cultural immaterial d´Àustria.
Així que vora la sonoritat del riu Danubi us emplacem que degusteu, com no podia ser d´una altra manera, un "espresso", senzill o doble, cobert amb una crema batuda. És a dir, un inoblidable cafè vienès. A la ciutat, si visiteu el casc antic, convé passar per establiments com el Leopold Hawelka, el Landtmann o el Prückel.
Sense despistar-nos, ja és hora que agafem el vol de nou i ens embolcallem amb l´estil refinat de París. A l´immortal cor de França demanem un bon cafè "au lait", amb llet. O bé, si ens ve de gust, un "noisette". Llavors, al cafè li hauran afegit una avellaneta de llet. En el cas del "renversé" hi haurà més producte làctic que cafè.
Com a idea diferent, us plantegem que aneu als moderns establiments cafeters del París més avantguardista. Un exemple, n´és el Café Craft, que situat just a uns metres del Canal Saint-Martin, reuneix cada dia a força professionals lliberals. Hi troben un lloc per treballar-hi entre tast i tast. 

Seguint l´aroma
Estambul (Turquia). Situada, mig i mig, entre Àsia i Europa, a Estambul ens oferiran delicioses tasses de cafè turc al racó més insospitat. A l´encantador territori otomà, el preparen amb cafè aràbic i és molt dens, força consistent.
Lviv (Ucraïna). Ubicada a la part més occidental del país, aquesta localitat de 700 mil habitants és la capital ucraïnesa del cafè. Aneu a l´establiment Virmenka.
Amsterdam (Holanda). Una forma diferent de conèixer la ciutat és fer-hi una ruta pels cafès. N´hi ha de literaris, com l´Eylders, o d´històrics. Un exemple, n´és el Hoppe, que va obrir al segle XVII.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook