Montserrat Gotsens: «Volia conèixer com funciona l´energia del cos per poder ajudar»

04.10.2015 | 04:00
Montserrat Gotsens, terapeuta manual i professora de txi kung
Montserrat Gotsens, terapeuta manual i professora de txi kung

El quiromassatge i la reflexologia podal van introduir aquesta terrassenca en el món de les teràpies orientals. Avui dia també treballa amb el reiki i la medicina tibetana.

Per què va entrar en contacte amb les tècniques orientals?
Perquè volia conèixer més el funcionament del cos, també en l’aspecte energètic, i així poder ajudar. Primer vaig entrar en contacte amb la teràpia del shiatsu i, després, amb la medicina tibetana.

A la medicina xinesa i tibetana l’energia de la persona és clau?
És una ciència que no concep el pacient només com a matèria física sinó també com a energia formada a partir de la nostra consciència (el que sentim, el que pensem, les influències del passat). Tot ens afecta i pot produir desequilibris. És una visió més àmplia respecte a la medicina convencional.

La gent que s’acosta a aquestes disciplines les coneix?
Generalment sí i hi acudeixen perquè han sentit parlar dels seus beneficis. És una medicina preventiva que tracta la persona a partir d’un petit desequilibri i per mantenir la salut. La gent no ha d’esperar a tenir molt dolor per tractar-se.

Com va conèixer la medicina tibetana?
Vaig tenir la gran fortuna de poder estudiar-la amb un metge francès que havia rebut els coneixements directament d’una doctora tibetana. El meu gran canvi personal i professional va ser llavors.

I el txi kung o el tai txi?
El practico des dels 23 anys en les classes de María José Argüelles. Vaig estudiar-lo tres anys a Barcelona i després amb un mestre taiwanès. Sóc tècnica en salut de tai-txi.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook