ZQYFSO: "Quan pinto a les parets improviso, no porto esbós"

27.09.2015 | 04:00
La creació és part fonamental d´aquesta expressió artística.
La creació és part fonamental d´aquesta expressió artística.

Com a la resta de grafiters, s’estima més ocultar el seu nom i presentar-se amb el sobrenom artístic de Zqyfso. Té 23 anys, és de Terrassa i va descobrir la seva afició quan veia pintar a companys d’escola. Ja de jove, va compaginar aquesta activitat amb el hip hop i, més tard, amb el tatuatge, que a hores d’ara és la seva professió.

Vostè va guanyar el concurs de grafits organitzat el juliol a Parc Vallès...
Sí, era la primera vegada que es feia un certamen d’aquestes característiques. Van fer una selecció prèvia i vàrem quedar deu persones, i totes amb premi. El primer estava dotat amb 500 euros i els finalistes guanyaven 100 euros. En aquest cas, la temàtica era Terrassa i vaig tirar de tòpics. La Masia Freixa, el jazz... Ho vaig plasmar tot en un dibuix que s’entengués i que agradés... i vaig guanyar.

Li agradaria dedicar-se professionalment?
No és el meu objectiu perquè ja em dedico al tatuatge i m’agrada. Els grafits són una afició. Sempre m’ha atret el fet de dibuixar, tot i quan em poso davant una paret amb l’esprai improviso. No segueixo cap pauta ni porto cap esbós. Vaig al meu aire. Em diuen que tinc un estil molt personal, que és difícil de definir. No faig lletres ni tampoc dibuixos abstractes. Són treballs alegres i vistosos perquè l’esprai t’ho permet fer.

Terrassa té espais permesos per a pintar. És una de les poques ciutats que n’ofereix?
No, hi ha d’altres tot i que sí és cert que hi ha molta oferta. Darrerament s’han tret uns quants, però sempre queden els espais de les rieres, que no són els millors. Jo conec la de Les Arenes i haig de dir que les parets no estan en les millor condicions perquè estan molt deteriorades.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook