Guti: "Un bon grafit ha de mantenir una estètica i una coherència"

27.09.2015 | 04:00
Guti es va dedicar seriosament en aquesta disciplina a partir del 2006.
Guti es va dedicar seriosament en aquesta disciplina a partir del 2006.

Es dedica a pintar des de molt jove, tot i que ara els seus dibuixos han evolucionat. Amb 29 anys aquest terrassenc ha fet de la seva afició una professió. A través del seu web (www.gutimontana.com) fa treballs per pintar façanes de botigues, persianes comercials, habitacions infantils i, fins i tot, fons de piscines.

Des de quan es dedica al grafit decoratiu?
Farà uns quatre anys. Tinc una pàgina web i faig comandes per encàrrec. Per exemple, he fet les façanes de la botiga Can Torra, de Ca N’Aurell; del club de Tennis Terrassa i la de Gruas Franco.

Aquesta tendència respon a una moda?
És una manera de cridar l’atenció i de fer publicitat per pocs diners. A banda, eviten que altres grafiters pintin perquè hi ha un codi no escrit que diu que si hi ha un dibuix, no pots pintar a sobre.

Vosté va començar molt jove. Com definiria el seu estil?
Net i senzill. Jo sempre dic que m’agrada que el mural, un cop acabat, quedi com si fos un adhesiu a la paret. Sóc partidari de la simplicitat.

Quinx colors prefereix?
Els alegres i vistosos. Un dels que sempre trio és el rosa, perquè combina amb tot.

Quina és la seva font d’inspiració i quin procés segueix?
De nen llegia còmics, jugava a videojocs i ja em fixava en els grafits que veia per Terrassa. Em volia fer un nom i penso que ho he aconseguit, però ara ja tinc una edat i m’agrada passar inadvertit.

És un món d’egos personals?
Sí, per fer-se conegut cal pintar molt i deixar el teu nom per tal que la gent et miri i et conegui. És un món molt competitiu on la fama enganxa... i molt!

Com s’identifica un bon grafit?
És difícil d’explicar perquè cadascú té el seu estil, però és important que mantingui una estètica i una coherència. Per mí hi ha quatre factors fonamentals: el lloc on es pinta; la forma de les lletres, que ho defineix tot; els colors i, per últim, els efectes, si són esquerdats, amb 3D, etcètera.

El grafit és incívic?
És una branca. Hi ha de tot. Cal educació per erradicar l’incivisme.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook