Gent DT/Salut&Bellesa

Com lluir un cabell sa i frenar la caiguda

27.09.2015 | 04:00
La tardor és l´època per excel·lència de renovació del cabell. És moment de mimar-lo per a que llueixi.
La tardor és l´època per excel·lència de renovació del cabell. És moment de mimar-lo per a que llueixi.

Hi ha èpoques de l’any en què el procés de renovació del cabell és més intens que d’altres. A la tardor, de forma similar al que succeeix amb les fulles dels arbres, és quan les persones fan un canvi capil·lar molt més accentuat. Aquesta caiguda en més quantitat és considerada un procés natural pels dermatòlegs però pot arribar a ser preocupant si es manifesta com una alopècia més important.
Els experts recorden que, de mitjana, les persones perden entre 50 i 80 cabells cada dia, que després són reemplaçats. De cada 100 pèls sempre hi ha entre un 12% i un 15% en fase de recanvi. El cabell nou trigarà entre tres i cinc mesos en tornar a sortir i és a la primavera i a l’estiu quan es troba més vigorós.
Amb tot, després de l’estiu, és habitual que presenti un aspecte més dèbil i desvitalitzat a causa dels efectes del sol, el clor i els agents mediambientals. Per això, la tardor és una bona època per mimar-lo com fem amb la nostra pell, si volem lluir un cabell bonic i saludable. Molts estilistes aconsellen aprofitar el setembre per a fer un sanejament de les puntes i eliminar les que puguin estar obertes per l’efecte de l’exposició als raigs solars. Al mateix temps és recomanable rehidratar-lo amb un tractament capil·lar adequat. Hi ha una gran oferta de productes al mercat, però és important guiar-nos pel consell d’un professional, expert en cosmètica capil·lar.

Per què cau el cabell?
A més del recanvi estacional a la tardor, hi ha d’altres factors que poden augmentar la caiguda del cabell. Poden influir factors hormonals, sobretot els canvis durant l’embaràs o la menopausa; i d’altres com l’estrès, etapes de nerviosisme o, fins i tot, una dieta desequilibrada o factors ambientals. En els homes, un capítol apart, pot intervenir un factor genètic.
Hi ha dones que, preocupades per la salut del seu cabell, recorren a trucs i consells que en definitiva són ineficaços. També hi ha falsos mites i llegendes que alerten erròniament sobre la caiguda de pèl. Rentar-lo cada dia no és perjudicial com tampoc ho és utilitzar gorro a la piscina. L’ús dels tints tampoc augmenta la caiguda, tot i que hi ha tractaments capil·lars que poden debilitar-lo.
L’estrès, sí que és cert que influeix i pot afectar a l’equilibri del cicle de creixement i augmentar la caiguda. L’ús excessiu d’aparells com el secador o la planxa també pot afectar la salut capil·lar. Per això, es recomana no utilitzar-los cada dia ni a temperatures altes.
Per revitalitzar el color del cabell, a l’hora de rentar-lo, és molt efectiu començar amb aigua calenta per a dilatar els poros i netejar el cuir cabellut. I, en canvi finalitzar amb aigua freda per aconseguir més brillantor.
No és necessari utilitzar el raspall moltes vegades al dia perquè pot haver-hi més possibilitats de trencament del cabell. En canvi, la firma L’Orèal aconsella raspallar-lo a l’anar a dormir per a netejar-lo i alliberar-lo dels nusos.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas